Connect with us

Kultúra

Heroes: za úspechom je veľa času a potu

Published

on

Reklama

Tretie výročie založenia tanečnej skupiny, ktorá sa venuje štýlu breakdance, si jej šiesti členovia pripomenú na celoslovenskej prehliadke Dance Show. Zakladateľ Heroes Bobeš Turčan považuje za úspech práve to, že fungujú už tri roky: „V Piešťanoch a okolí dominujeme ako jediná skupina, ktorá vydržala tak dlho. A verte, že tu bolo už sakra veľa skupín alebo aspoň pokusov.“

[singlepic id=20897 w=320 h=240 float=right]Úspechov však majú Heroes za sebou oveľa viac. Jedným z nich je aj víťazstvo v súťaži Top Dancing, ktorá sa každoročne koná v Topoľčanoch. Piešťanci obstáli v konkurencii 2100 tanečníkov, ktorí spolu vytvorili 190 choreografií.

Reklama

„Jedna choreografia a šesť tanečníkov sme z toho počtu boli my. Objavujú sa tam tanečné štýly ako disco, hip-hop, scénika, showdance, brakdance. Víťaz sa zúčastní celoslovenskej prehliadky Dance Show, ktorá sa koná 14. októbra v Dome odborov Istropolis v Bratislave. Vďaka tomu nás uvidia zástupcovia agentúr, médií a ľudia zo šoubiznisu,“ povedal Bobeš.

[singlepic id=20899 w=320 h=240 float=left]Heroes absolvujú pravidelnú šnúru súťaží a prehliadok každý rok a zatiaľ zo žiadnej neodišli bez ocenenia. Na otázku, či sa po týchto úspechoch dá na Slovensku tancom aj živiť Bobeš odpovedal: „Netreba nič robiť pre peniaze, treba makať, robiť to pre ľudí a pre seba a posúvať svoje hranice ďalej. Najprv treba dať do vecí, čo robíte veľa času a potu. Verte tomu, že keď si pôjdete svojou cestou, tak si vás tie peniaze určite nájdu.“

Reklama

Na podporu svojich aktivít sa chystá Bobeš založiť občianske združenie. Na konci októbra plánuje urobiť tanečnú akciu v Piešťanoch, s Heroes sa chcú zúčastniť majstrovstiev Slovenska a ak sa podarí aj Európy a sveta.

Tanečníci z Heroes vedú krúžok v telocvični Základnej školy na ulici E. F. Scherera. Pripojiť sa k nim môže každý a kedykoľvek. Informácie o vystúpeniach a ďalších aktivitách nájdu fanúšikovia na ich Facebooku.

[nggallery id=1148]

Text: M. Palkovič Foto: Iveta Mucha Ondrášiková

Populárne články