Connect with us

Šport

Kto bude Športovec roka AŠKPN? Rozhodnúť môžete aj vy!

Asociácia športových klubov Piešťany vyhlásila anketu Športovec roka. Hlasovať v nej môžu športoví odborníci i verejnosť. Cieľom je spopularizovať úspešných športovcov Piešťan naprieč vekovými kategóriami a dať možnosť rozhodnúť o víťazovi i širokej verejnosti.

Published

on

Reklama

V prvom pilotnom ročníku podávali nominácie predstavitelia registrovaných športových klubov združených v asociácii. Tí majú následne právo hlasovať ako odborná verejnosť a určiť najlepších v jednotlivých kategóriách individuálnych a tímových, rozdelených podľa veku. Odborníci tak budú vyberať top juniorov, seniorov a masters športovcov v definovaných počtoch pre jednotlivé kategórie.

Nominovaných bolo napokon 20 piešťanských športovcov respektíve športových tímov. Konkrétne Peter Strečanský – veslovanie, Anna Kublová – veslovanie, Eliška Gáliková – atletika, Milica Martinkovičová – triatlon, Daniela Brežná – plávanie, Dominik Mačej – tenis, Soňa Depešová – tenis, Piešťanské Čajočky (staršie žiačky) – basketbal, Krištof Mišík – ľadový hokej, Kajak – Kanoe Piešťany (juniori) – rýchlostná kanoistika, Erik Noskovič – rýchlostná kanoistika a hasičský šport, Peter Kizek – rýchlostná kanoistika, Hanka Gavorová – rýchlostná kanoistika, Daniel Rybanský – rýchlostná kanoistika, Romana Švecová – rýchlostná kanoistika, Martin Bábik – rýchlostná kanoistika, Chlapci SP (tím U10) – hádzaná, Marianna Bučková – basketbal, Milan Lackovič – veslovanie a Klub vodného póla Kúpele Piešťany (juniori) – vodné pólo.

Reklama

Verejnosť hlasuje za jedného človeka respektíve tím, ktorý má byť Športovcom roka, bez ohľadu na vek a to, či ide o individuálnu alebo tímovú kategóriu. Hlasuje sa na webovej stránke Asociácie športových klubov Piešťany a potrebné je mať zriadený Google účet, pomocou ktorého sa prihlásite pre odovzdanie hlasu. Hlasovať môžete tu, pričom sa dozviete aj viac informácií o jednotlivých nominovaných.

Hlasovanie beží do 15. mája 2024. Výsledky budú vyhlásené v rámci projekcií festivalu Hory a mesto v Piešťanoch 24. mája tohto roku. Víťazi sa môžu tešiť tiež na finančné ocenenia, ktoré im ste pomôžu v ich tréningovej príprave, či rozvoji.

Reklama

-red-

Populárne články