Connect with us

Novinky

Paralympionikom roka 2021 sa stal Jozef Metelka

Published

on

Reklama

Paralympionik roka 2021 je piešťanský rodák Jozef Metelka. Obhájil tak vlaňajšie prvenstvo v tejto kategórii v rámci ankety „Športovec roka 2021“. O výsledku rozhodlo hlasovanie Klubu športových redaktorov.
Jozef Metelka je jediným Slovákom, ktorý v olympijskom Tokiu získal tri medaily. Na dráhe velodrómu v Izu vybojoval zlato z individuálnych stíhacích pretekov na 4000 m a bronz na 1 km s pevným štartom. V časovke jednotlivcov na ceste pridal striebro.
V ankete „Športovec roka 2021“ skončil celkovo na 9. mieste medzi všetkými slovenskými športovcami. Je to najlepšie umiestnenie zo všetkých paralympionikov v aktuálnom ročníku. J. Metelka sa stal paralympionikom roka pri premiére ankety v roku 2015 a rovnako v roku 2020.
Poradie ankety Paralympionik roka 2021: 1. Jozef Metelka (paracyklistika), 2. Samuel Andrejčík (boccia), 3. Patrik Kuril (paracyklistika), 4. Veronika Vadovičová (parastreľba), 5. Michaela Balcová (boccia), 6. Alena Kánová (parastolný tenis), 7. Marián Kuřeja (paraatletika), 8. Anna Oroszová (paracyklistika), 9. Alexandra Rexová (paraalpské lyžovanie), 10. Marcel Pavlík (paralukostreľba).
Zdroj a foto: paralympic.sk

Reklama

Populárne články