Connect with us

Kultúra

Invalid s piešťanským pozadím ašpiruje na filmové ceny

Film Invalid, na ktorého produkcii sa podieľal aj Piešťanec Peter Veverka, získal viacero nominácií na Národnú filmovú cenu Slnko v sieti za rok 2023. Okrem toho sa uchádza o vašu priazeň v hlasovaní divákov.

Published

on

Reklama

Peter Veverka začal svoje pôsobenie vo filmovom priemysle ako pomocný režisér v roku 1991, počas magisterského štúdia na VŠMU. Pred viac ako dvadsiatimi piatimi rokmi sa presťahoval do Los Angeles (USA), kde vyštudoval postgraduálne štúdium na AFI – Americkom filmovom inštitúte – odbor Creative Producing pod vedením Debry Hill a Franka Piersona. Svoje produkčné kvality využil spolu s kolegom Marošom Hečkom pri realizácii slovenskej čiernej komédie Invalid. Tá aktuálne získala trinásť nominácií v rámci Národnej filmovej ceny Slnko v sieti za rok 2023.

Uspieť môže ako Najlepší hraný film, ale môže získať tiež cenu za najlepšiu réžiu, najlepší scenár, najlepší kameramanský výkon, strih, zvuk, či hudbu… Nominácie získal tiež v kategóriách najlepších mužských hereckých výkonov.

Reklama

O priazeň sa uchádza aj v kategórii Divácka cena Slnko v sieti. Hlasovanie beží do 15. apríla a zahlasovať môžete na tejto stránke.

-red-

Reklama

Populárne články