Connect with us

Šport

MSR v akvatlone žiakov a juniorov v Bratislave pre ŠBR Piešťany úspešné

Published

on

Reklama

V sobotu 12.mája, napriek nie príliš optimistickej predpovedi počasia, sme vyrazili z Piešťan do Bratislavy na Majstrovstvá Slovenska žiakov a juniorov pre rok 2012. V rámci Akvatlonu pre všetkých bol na bratislavskom Štrkovci v Ružinove pripravený aj akvatlon pre deti, žiakov, juniorov a kategórie mužov a žien ELITE a OPEN.

Dúfali sme, že počasie vydrží aspoň pre žiacke kategórie, čo aj napokon vyšlo. Po detskej kategórii, v ktorej sme tentokrát nemali zastúpenie, sa o 11:30 vrhli do Štrkoveckého jazera mladší žiaci a žiačky. Lýdia Drahovská ako obhajkyňa minuloročného titulu plávala 200 m na čelných pozíciách a vychádzala z vody do depa na treťom mieste so stratou cca. 10 sekúnd za českými reprezentantkami z Brna Barborou Elblovou a Editou Chrápovou. V polovici bežeckej časti sa Lýdia síce dotiahla na spomalujúcu Chrápovú, ale tá v závere ešte našla sily a nedovolila Lýdii dostať sa pred ňu. Cieľovou páskou teda Lýdia po 1 km behu prebehla na tretej pozícii, ale ako prvá Slovenka získala aj tento rok titul Majsterka Slovenska mladších žiačok. Zaujímavý boj bol aj o 12-tej hodine v kategórii starších žiakov, kde sme mali na štarte Tadeáša Drahovského. Ten v plávaní na 400 m išiel takmer celú trať spolu s Viktorom Karlom z ŠKP APZ Triaxx Bratislava a naháňali prvého Jozefa Cidoríka zo Slávie športovej školy Trenčín, ktorý vyplával s náskokom viac ako 10 sekúnd. Z depa však už začal Jozefa Cidoríka stíhať len Tadeáš. Po prvom kilometri sa mu podarilo zo 150 metrového manka stiahnuť celú stovku a v polovici druhého kilometrového okruhu bol za Jozefom Cidoríkom už len 10 metrov. Ten však pozbieral sily a vo finiši do cieľa zvíťazil. Tadeášovi sa teda na majstrovstvách ušla strieborná medaila. Pre bronz si dobehol Braňo Dubeň zo Žiliny.

Reklama

Po menšej prestávke a kategóriách OPEN sa už za riadne zamračeného a ufúkanúho počasia na štart postavili spolu juniorky a ženy, kde sme premiérovo za náš klub ŠBR Piešťany mohli povzbudzovať 2 plavkyne z plaveckých klubov v Piešťanoch. Agáta Malíková už určité skúsenosti s triatlonom mala, avšak pre Editu Bogárovú to bol prvý pretek medzi tritlonistami. Podľa očakávania komentátora sa na čele plaveckej časti usadila Mira Bednarovičová z Triaxxu Bratislava, ktorá pretekala v kategórii žien. Avšak v tesnom závese za ňou plávala celú plaveckú časť práve Agáta a so stratou niekoľko metrov za nimi plávala osamotene Edita. Ostatné štartové pole v balíku plávalo so stratou ďalších pár metrov. Keďže Mira Bednarovičová plávala v neopréne a vybiehala z vody spolu s Agátou a tesne prenasledovaná Editou, tak sa samozrejme v depe zdržala o chvíľu dlhšie ako naše plavkyne, ktoré plávali bez neoprénu. Na bežeckú 5 kilometrovú trať sa teda hneď z depa za vodiacim cyklistom vydala Agáta Malíková a za ňou Edita Bogárová. Avšak už v prvom kole behu, ktoré malo dĺžku 1 km boli obe predstihnuté vynikajúcim duom favorizovaných pretekárok z ŠK Atómu Levice Ivonou Miklóšovou a juniorskou reprezentantkou Slovenska Ivanou Kuriačkovou. Tieto dve levické pretekárky napokon spolu bežali takmer celú trať a každým kolom si zväčšovali svoj náskok. V cieli mala viac síl Ivona Miklóšová a stala sa Majsterkou Slovenska junioriek pred Ivanou Kuričkovou. Vynikajúco za nimi s prehľadom na treťom mieste dobehla Agáta Malíková, ktorá teda získala bronzovú medailu. Edita Bogárová nakoniec dobehla po namáhavom behu v daždivom počasí na ôsmom mieste.

Bilancia Majstrovstiev Slovenska: 4 pretekári, 1 zlatá, 1 strieborná, 1 bronzová. Myslím si, že toto je úplne super.

Reklama

Budúci víkend duatlon v Kravanoch nad Dunajom pravdepodobne vynecháme, ale o dva týždne, by sme radi štartovali na duatlone v Levoči. Držte nám palce.

Autor: Jozef Drahovský, ŠBR Piešťany    Foto: triathlon.sk

Populárne články