Connect with us

Šport

Piešťanskí masters plavci na majstrovstvách Slovenska získali množstvo medailí

Už tradične sa slovenskí veteránski plavci počas prvého aprílového víkendu stretávajú na medzinárodných majstrovstvách SR v plávaní masters. Tento rok toto podujatie v 50-metrovom bazéne Mestskej krytej plavárne usporiadal Plavecký seniorský klub Žilina a zúčastnili sa pretekári z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rakúska, Ukrajiny a 39 slovenských klubov. V konkurencii 227 pretekárov sa 10 masters plavcov Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany umiestnilo ako najlepší slovenský klub.

Published

on

Reklama

Foto: zľava K. Kantek, T. Mlčúch, M. Samuhelová, M. Bábsky, Z. Matúšová, P. Škodný, M. Vavrová, J. Horil, A. Kičinová, M. Kičin

Martin Bábsky na 50 a 100 m voľný spôsob obsadil striebornú priečku, pričom na 100 m trati v kategórii Open sa umiestnil na štvrtom mieste. To na 200 m voľný spôsob vylepšil na víťazstvo a v Open na bronzovú medailu. Jurajovi Horilovi na prsiarskych tratiach 50 a 100 m umiestnenia na medailových pozíciách tesne unikli, ale za 200 m prsia si odniesol striebornú medailu vo svojej vekovej kategórii. Karol Kantek si vyplával vo svojej vekovej kategórii zlato na 50 m voľný spôsob a 50 m prsia, kde tiež vylepšil slovenský rekord masters. Na 50 m znak sa umiestnil na druhom mieste a zároveň na štvrtom mieste v kategórii Open.

Michaela Kičin sa zamerala na dlhé trate a na 800 m voľný spôsob sa obsadila bronzovú priečku a na 400 m voľný spôsob sa stala majsterkou SR a súčasne v kategórii Open získala bronzovú medailu.

Reklama

Anna Kičinová na prsiarskych tratiach 50 a 100 m vylepšila hodnoty slovenských rekordov masters, v najdlhšej prsiarskej disciplíne na 200 m skompletizovala svoju trojicu zlatých medailí. V kategórii Open na 100 m prsia skončila na štvrtom a na 200 m prsia na treťom mieste. Na 50 a 100 m motýlik si vyplávala strieborné umiestnenia, pričom na dlhšej trati vylepšila vlastný rekord SR masters.

Zuzana Matúšová na 50 m voľný spôsob získala striebornú medailu, rovnako aj na 50 m motýlik a 50 m prsia vo svojej vekovej kategórii, kde tiež opravila vlastný slovenský rekord masters. Na trati 100 m prsia skončila na treťom mieste a majsterkou SR sa stala na 200 m polohové preteky. Zo Žiliny si odniesla 3 veľké bronzové medaile v kategórii Open za 50 m prsia, 50 m motýlik a 200 m polohové preteky. Tomáš Mlčúch štartoval na 50 m voľný spôsob, kde mu patrilo piate miesto a na 50 m motýlik získal bronzovú medailu vo vekovej kategórii.

Reklama

Miroslava Samuhelová na 50 m voľný spôsob obsadila piate miesto, na 50 m prsia, 50 m motýlik a 200 m polohové preteky sa umiestnila na tretej priečke. Na 100 m prsia získala striebornú medailu vo vekovej kategórii.

Pavel Škodný sa stal majstrom SR na 100 a 200 m znak, 200 a 400 m polohové preteky vo vekovej kategórii. V kategórii Open získal zlatú medailu za 400 m polohové preteky, striebro za 200 m znak, bronz za kratšiu polohovku a štvrtý bol na 100 m znak.

Michaela Vavrová si zvolila z Piešťancov najviac štartov. Na 400 m voľný spôsob, 50, 100 a 200 m znak a 200 m prsia obsadila najvyššiu priečku vo svojej vekovej kategórii, na 50 m prsia bola druhá a na 200 m voľný spôsob sa umiestnila na treťom mieste.

Piešťanskí plavci zostavili aj úspešné štafety. Ženy v zložení Michaela Kičin, Anna Kičinová, Zuzana Matúšová a Miroslava Samuhelová na 4×50 m polohové preteky a Michaela Kičin, Michaela Vavrová, Miroslava Samuhelová a Zuzana Matúšová na 4×50 m voľný spôsob sa postavili na najvyšší stupienok a stali majsterkami SR. Mužská štafeta Pavel Škodný, Juraj Horil, Martin Bábsky a Karol Kantek na 4×50 m polohové preteky získala strieborné medaile. Štafeta mix v zložení Michaela Vavrová, Juraj Horil, Zuzana Matúšová a Martin Bábsky na 4×50 m polohové preteky doplávala na druhom mieste a mixštafete Martin Bábsky, Zuzana Matúšová, Miroslava Samuhelová a Pavel Škodný na 4×50 m voľný spôsob patrilo tretie miesto.

(aki)

Populárne články