Connect with us

Šport

Florbal: Klub Pávov zostáva doma neporazený

Published

on

Reklama

Florbalový tím FBC Páv Piešťany odohral v sobotu 27. februára na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina posledný domáci zápas v základnej časti. Súboj proti FBK Púchov v rámci 17. kola 2. ligy mužov mal dramatický priebeh a po dvoch tretinách bol stav nerozhodný v pomere 5:5. Piešťanskí florbalisti však obetavou a sústredenou hrou priklonili tromi gólmi v záverečnej časti zápasu víťazstvo na svoju stranu a zvíťazili 8:5. O výhru nášho tímu sa vo veľkej miere zaslúžil Michal Pazderka, ktorý bol autorom 4 gólov a jednej asistencie. Domáca palubovka aj vďaka nemu a samozrejme, výkonom všetkých hráčov tak zostala počas celej základnej skupiny nepokorená. 

V poslednom súboji pred play-off s Púchovom hájili naši florbalisti neporaziteľnosť na piešťanskej pôde. Zároveň bojovali o možnosť preskočiť svojho súpera a udržať si nádej v boji o prvé miesto v tabuľke. Piešťanci začali veľmi dobre a po góloch Pazderku s Bugárom viedli 2:0. Lenže hostia nezložili zbrane podarilo sa im stav vyrovnať. V posledných sekundách však využil zaváhanie púchovského brankára Polák a do kabín sa išlo za stavu 3:2.

Reklama

Nástup do druhej tretiny pre zmenu vyšiel lepšie hosťom, ktorí dokázali po dvoch góloch otočiť skóre na 3:4. Podobným spôsobom však dokázali odpovedať aj Piešťanci a po presných zásahoch Pazderku s Beluským bolo zrazu vedenie na domácej strane. To však pávom vydržalo len necelých dvadsať sekúnd a bolo znova vyrovnané.

Bolo pravdepodobné, že tím, ktorý ako prvý skóruje v tretej tretine sa stane víťazom stretnutia. Šťastie sa nakoniec usmialo na domácich, keď sa najskôr trafil Šerjenik a po ňom opäť Pazderka. Ten istý hráč potom ešte stihol pridať gól aj do prázdnej brány a rozhodol o výhre Piešťan v pomere 8:5, ktorá pre pávov zároveň znamená istotu najmenej druhého miesta, ak sa im v poslednom zápase v Seredi podarí zvíťaziť.

Reklama

Góly:
FBC Páv Piešťany
I. 03:18 Michal Pazderka, Michal Bugár 1 : 0
I. 13:22 Michal Bugár, Michal Pazderka 2 : 0
I. 19:50 Juraj Polák 3 : 2

II. 09:59 Michal Pazderka, Michal Bugár 4 : 4
II. 14:51 Miroslav Beluský, Tomáš Šerjenik 5 : 4

III. 04:22 Tomáš Šerjenik, Marek Hetteš 6 : 5
III. 13:19 Michal Pazderka, Milan Schwarzbacher 7 : 5
III. 19:24 Michal Pazderka, Milan Schwarzbacher 8 : 5

FBK Púchov
I. 15:42 Jozef Pavel, Roman Cíbík 2 : 1
I. 19:11Jozef Burianec, Roman Cíbík 2 : 2

II. 02:59 Erik Jurenka 3 : 3
II. 09:40 Matúš Kuchta, Roman Cíbík 3 : 4
II. 15:08 Jakub Karlubík, Dominik Krajči 5 : 5

-lt, Matúš Kromholc/Foto: archív-

Populárne články