Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťanci po zimnej prestávke víťazne

Published

on

Reklama

V jedenástom kole 1. hádzanárskej ligy v nedeľu 28. februára privítali Piešťany v krajskom derby družstvo Sokol Cífer. Hosti v úvode viedli, avšak od piatej minúty už zobrali opraty stretnutia do svojich rúk domáci a napokon zvíťazili 40-24.

IMG_5663V prvom jarnom kole po zimnej prestávke sa Cíferu podarilo zaskočiť Piešťany v úvode streleckou efektivitou a neustále až do 5 min viedli naposledy 2:3. Domáci svojou pestrou hrou v útoku dokázali vždy vyrovnať. Po úspešných zákrokoch Kapšu zvyšovali piešťanské krídla do 11 min na 7:3. Tento rozdiel v skóre bol počas celého prvého polčasu. V závere polčasu zvýšili na ešte na 18:12. Negatívom prvého polčasu bolo pre domácich, že obrana nefungovala tak ako mala, a tak nemohli zakladať protiútoky, vyvažovali to však peknou kombinačnou hrou v útoku.
Po prestávke domáci nastúpili z cieľom zlepšiť obranu a zakladať protiútoky V piešťanskej bráne sa predstavil mladý topoľčiansky brankár Javorček. Domáci v druhom polčase zlepšili obranu a postupne zvyšovali náskok nielen z protiútokov, ale aj po pekných kombinačných akciách. V 60-tej minúte uzatvoril skóre duelu Salvata na konečných 40:24.
Hodnotenie trénera: V  zápase sme si chceli z chuti zahrať. Priestor dostali všetci hráči, ktorí sa nakoniec aj gólovo presadili. Chceli sme vychádzať z dobrej obrany a snažili sme sa hostí dostať pod tlak rýchlou hrou, čo nám vychádzalo len v druhom polčase. S hrou na postavenou na obrane môžem byť spokojní, každý jeden útok sme sa snažili zakončiť po nacvičenej kombinácii. Bol to pre nás zápas na víťazné naladenie pred ďalším stretnutím v Dunajskej Strede . Celé družstvo podalo dobrý výkon. Je dobré keď zápasové zaťaženie môžeme rozložiť na všetkých hráčov, ktorí sa dokážu aj strelecky presadiť.

Reklama

MHK Piešťany – Sokol Cífer 40-24 / 18:12/
Zostava MHK: Kapša ,Javorček – Lacuška 5,Salvata 2, Ondrejička 2, Jadroň 4, Ďurček 2, Strižinec 6, Miženko 3, Varačka 5, F. Matejovič 6 , Kotula ,Stano 1 Grúň 2, Matejovič Igor 2.
Najbližší domáci zápas v nedeľu 13.3. o 17,00 h Piešťany – Martin

IMG_5726IMG_5677IMG_5685IMG_5650IMG_5691IMG_5666

Reklama

M. Nedorost /red

Populárne články