Connect with us

Kultúra

Dva lístky do divadla na muzikál Báthoryčka vyhráva…

Published

on

Reklama

Muzikál Báthoryčka v podaní Tešínskeho divadla, ktorý sa koná v piešťanskom Dome umenia na MDŽ – v utorok 8. marca o 19,00 h si vďaka organizátorom, Domu umenia a portálu PNyk užije výherkyňa Edita Čunčíková z Banky.

Reklama

Naša súťažná otázka znela:

Ako sa volali dve najznámejšie slúžky a pomocníčky Alžbety Báthoryovej?

Reklama

Správna odpoveď: Dorota Semtéšová a Ilona Jó.

Odpovedí sme do redakcie dostali niekoľko desiatok. Niektorí mená slúžok uvádzali trochu inak (Sentéšová alebo Helena Jó), ale tieto sme tiež akceptovali. Z nich sme vybrali výherkyňu, ktorá uviedla aj mená ďalších spolupracovníkov a „komplicov“ Alžbety Bátoriovej: Jána Ujváryho (Ficko) a Katarínu Benickú.

Pani Čunčíkovej gratulujeme a prajeme príjemný zážitok. Lístky na ňu budú čakať v pokladni Domu umenia. Všetkým ostatným ďakujeme za zaslané odpovede, asledujte nás aj naďalej, iste budete mať ešte príležitosť zapojiť sa do inej súťaže.

Výpravný muzikál o živote Čachtickej pani v podaní divadla z Českého Těšína režíroval slovenský režisér Jaroslav Moravčík, sa na Báthoryčku opäť pozrie z iného uhla – ako na milujúcu ženu a matku, ktorú tlak okolia a strach zo starnutia dovedie k zúfalým činom. Slovensko-český muzikál získal u našich západných susedov i cenu Thálie.

-red-, foto: archív organizátora

 

Populárne články