Connect with us

Kultúra

Ohrozená Truck aréna už zverejnila program

Published

on

Reklama

Tohtoročná Truck aréna bola kvôli nepriaznivej situácii v nákladnej doprave ohrozená, ale teraz je už isté, že 17. a 18. júna sa na piešťanskom letisku stretnú kamióny zo Slovenska aj okolitých krajín. Hlavným ťahákom večerného hudobného programu je Peter Nagy so skupinou Indigo.

[singlepic id=1003 w=320 h=240 float=left]Zavedenie cestného mýta i doznievajúca ekonomická kríza v posledných rokoch odrádza dopravcov, aby posielali svoje autá na najväčší slovenský zraz ťahačov. Ďalšie problémy spôsobili organizátorom sponzori, ktorí sa im pri klesajúcich počtoch účastníkov začali otáčať chrbtom. Zatiaľčo v roku 2008 prišlo na piešťanské letisko 652 truckov, o rok neskôr ich bolo iba 414. Na jubilejnom desiatom ročníku, ktorý sa konal vlani, súťažilo v šprinte a slalome už iba 200 ťahačov.

Reklama

„Hlavný dôvod nižšej účasti kamiónov je samozrejme finančná kríza, ktorá postihla ako prvú nákladnú dopravu. Tento rok sa k tomu pridalo aj mýto. Kamióny zo vzdialenosti viac ako 100 – 150 kilometrov od Piešťan už svoju účasť veľmi zvažovali. Napríklad z východu Slovenska by ich cesta k nám stála o 130 Eur viac na jeden kamión ako predtým,“ povedal minulý rok pre PNky na margo účasti Matej Hrubý, jeden z organizátorov Truck arény.

Ľudia z agentúry MMI sa napriek tomu nevzdali a podujatie zorganizovali opäť. Dopravné spoločnosti motivujú rôznymi zľavami a výhodami. Zatiaľ je prihlásených 124 automobilov.

Reklama

[singlepic id=1004 w=320 h=240 float=right]Hlavnou hviezdou tohtoročného hudobného programu je Peter Nagy so skupinou Indigo. Ďalej sa publiku predstavia dve revivalové kapely Kabát a AC/DC. Neodmysliteľnou súčasťou sobotného večera bude aj Miss mokré tričko. Spanilú jazdu kamiónov mestom spestrí originálny automobil niekdajšej Verejnej bezpečnosti, ktorého majiteľ sa neskôr postará aj o bezpečie návštevníkov podujatia v areáli letiska.

Tohtoročnou novinkou je účasť jazdcov známych zo zimného motoristického podujatia Autoslide, ktorí predvedú najlepšie kúsky zo svojho umenia.

Pozrite si kompletný program podujatia a fotogalériu z jubilejného 10. ročníka.

[nggallery id=33]

Text: mac Foto: Pepo

REKLAMA

Populárne články