Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťanci stále živia nádej na semifinále. Do N. Zámkov pozývajú aj fanúšikov

Published

on

Reklama

V 8. kole nadstavby o 1. až 6. miesto Slovnaft Handball Extraligy hádzanári MHK Piešťany privítali v sobotu 24. marca na domácej palubovke aktuálneho majstra – Tatran Prešov. Súper nenechal nič na náhodu, keďže ho Piešťany už dva razy v aktuálnej sezóne zdolali a prišiel v najsilnejšej zostave.

Domáci sa zvučných mien súpera nezľakli a od prvej minúty sa do Tatranu zahryzli a boli mu v celom priebehu zápasu viac ako vyrovnaným súperom. Aktivita MHK v úvode vyústila do vedenia 4:2 v 8. minúte. Už o 7 minút však Prešov skóre otočil a viedol 9:6. Po oddychovom čase domáceho trénera Piešťany preradili na vyšší rýchlostný stupeň a sériou štyroch gólov po sebe opäť o gól viedli – 10:9. Až do konca prvého polčasu mala hra úplne vyrovnaný priebeh a do šatní sa družstvá rozišli so skóre 12:13 v prospech Tatrana.

Reklama

V druhom polčase Šarišania zlepšili obranu a za 10 minút odskočili Piešťanom na rozdiel piatich gólov a tento gólový rozdiel sa ( viac-menej ) udržal až do konca stretnutia. Najvýraznejšie sa na tomto vedení podieľal neomylný Hrstka, ktorý zaťažil konto domácich brankárov desiatimi gólmi. V piešťanskom drese mu veľmi dobre sekundoval Lukáš Rakús – autor siedmich gólov.

Piešťany po záverečnom hvizde rozhodcov prehrali s Tatranom Prešov 22:30, ktorému sa týmto víťazstvom podarilo vyrovnať s MHK vzájomnú tohtosezónnu zápasovú bilanciu na 2:2. Osem gólový rozdiel v skóre však vôbec nevyjadruje rozloženie síl v samotnom zápase a určite tento zápas patril k tým náročnejším, ktoré Prešov musel v tejto sezóne absolvovať.

Reklama

Piešťanci budú v Nových Zámkoch potrebovať aj podporu fanúšikov

O tom, či MHK Piešťany obsadí 4. miesto v tabuľke sa pravdepodobne rozhodne na ihrisku v Nových Zámkoch 30. marca 2019 o 18:00, kedy  nastúpia hádzanári MHK Piešťany na vzájomný zápas s priamym konkurentom o postup do semifinále. V prípade bodového zisku by sme sa mohli opäť tešiť na vzájomný zápas s Tatranom Prešov – teraz už v semifinále Slovnaft Handball Extraligy.

Aktuálne v nadstavbovej tabuľke majú štvrtý až šiesty tím zhodne po 25 bodov, čo sľubuje ešte dramatické vyvrcholenie nadstavby.

MHK Piešťany organizuje autobusový výjazd do Nových Zámkov, viac info na 0905439172.

TS MHK Piešťany/red Foto: Marek Bučko

Populárne články