Connect with us

Šport

Celosvetový tenisový turnaj pre deti prvýkrát na Slovensku

Published

on

Reklama

Finálové súboje populárneho tenisového turnaja Champions Bowl zavítajú prvý krát na Slovensko. Slovenské kolá sa odohrajú na dvorcoch piešťanského Tenisového klubu Kúpele Piešťany v rámci Wilson cupu. Právo štartovať na celosvetovom finále, ktoré sa tento rok uskutoční v chorvátskom meste Umag, získajú okrem celkových víťazov aj finalista a semifinalisti. Turnaj pre dvanásťročných sa odohrá od 27. júna do 1. júla, turnaj do desať rokov od 29. júla do 30. júla a kategória do 14 rokov bude o miestenky bojovať od 7. do 10. augusta. Celosvetové finále sa uskutoční od 17.do 24. septembra.

Hlavnými organizátormi sú Andrej Drinka žijúci v nemeckom Stuttgarte a Boris Monsberger z Bratislavy: „Sme radi, že turnaj sa rýchlo šíri po Európe, ale i Afrike, Ázii či severnej a južnej Amerike. Som rád, že sa konečne odohrá aj na Slovensku.“ Kvalifikačné turnaje sa hrajú približne v tridsiatich krajinách po celom svete. Víťazi celosvetového turnaja získajú okrem iného množstvo vecných cien od hlavného partnera turnaja, ktorým je Wilson.

Reklama

„Vybraní víťazi získajú ročný kontrakt od hlavného partnera, o ďalšie ceny sa postarajú tenisové akadémie European Tennis Base v Salzburgu a akadémia Magnusa Normana, trénera Stana Wawrinku GOOD to GREAT Tennis academy“, pripomína Boris Monsberger. Slováci kvalifikovaní do celosvetového finále zabojujú o zisk putovného pohára, pre najlepšiu krajinu. Ten sa momentálne nachádza v Španielsku.

Viac aktuálnych informácií nájdete na stránke www.champ-bowl.com.

Reklama

Miro Béreš

Populárne články