Connect with us

Kultúra

Tradícia Anna bálov pokračuje

Published

on

Reklama

Kroje z piešťanského regiónu spestria centrum mesta už v nedeľu 28. júla. Po sprievode pešou zónou sa budú milovníci ľudovej hudby zabávať v Kursalone.

[singlepic id=16875 w=320 h=240 float=left] „Toto podujatie nadväzuje na tradičné Anna bály usporadúvané organizáciou Slovenského zväzu žien v Piešťanoch v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch,“ vysvetlil organizátor Anna bálov v rokoch 2009-11 Petr Veverka a dodal: „Po krojovanom sprievode mestom nasledovala ľudová veselica v hoteli Slovan. Bola to oslava obľúbeného svätého mena Anna, na ktorej sa prezentovali ľudové kroje piešťanského regiónu.“

Reklama

Program tohtoročného Anna bálu začne o 17.00 h krátkym vystúpením folklórnych skupín a pokračuje krojovaným sprievodom z Námestia slobody do Kursalonu. Počas celého večera bude do tanca hrať dychová hudba Drahovčanka a zaspievajú aj členovia súborov z Trebatíc, Pobedima, Prašníka a Modrovej. Účastníci podujatia oblečení v krojoch majú vstup zdarma. Hlavní organizátori z Občianskeho združenia CESTA POMOCI Piešťany uvítajú dobrovoľné príspevky na činnosť občianskeho združenia.

Pozrite si video a fotogalériu z Anna bálu 2011:

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=NnLlZpDN0GI[/youtube]

[nggallery id=947]

Populárne články