Connect with us

Kultúra

Pieseň pre Lodenicu a špeciálny dobro koncert

Published

on

Reklama

Spevák a gitarista Roman Horký vlani nešetril chválou na piešťanské publikum a pred svojim tohtoročným vystúpením na festivale, určenom predovšetkým milovníkom country a folku, zverejnil nahrávku s názvom Pieseň pre Lodednicu.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=VZJzJuzSTM4[/youtube]

Reklama

„Z prístavov ,nádeje, čo vídam v mojich snoch, najkrajšia práve je, Lodenica v Piešťanoch,“ spieva v nej líder skupiny Kamelot čistou slovenčinou. Návštevníkom festivalu ju určite predvedie naživo aj počas svojho vystúpenia s kapelou v piatok 30. augusta o 17.30 h na hlavnej scéne. Vy si ju môžete vypočuť už teraz:

Špecialitu si pre festival pripravili aj Ľuboš Beňa a Bonzo Radványi. Na Lodenicu prídu so svojim špeciálnym koncertným programom s názvom V dobrom s dobrom. Obaja známi slovenskí bluesmeni sú veľkými propagátormi rezofonickej gitary dobro a na svojich vystúpeniach sprostredkujú poslucháčom zoznámenie s týmto jedinečným americkým hudobným nástrojom, ktorý vynašiel v 20. rokoch minulého storočia slovenský rodák John Dopyera.

Reklama

Ich repertoár pozostáva nielen z klasických amerických bluesových a countryových štandardov, ale aj z vlastných originálov spievaných po slovensky i po anglicky. Obaja umelci k tomu ponúkajú množstvo zaujímavostí o rezofonických gitarách a ich histórii. Na Lodenici s touto dvojicou vystúpi ako hosť aj najznámejší slovenský hráč na ústne harmoniky Boboš Procházka.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=xuhyhU3Jb0s[/youtube]

Text: ts/red Foto: Mário Petlák

Populárne články