Connect with us

Šport

Veslovanie: Babač v Záhrebe vyhral, Vančovci tretí

Published

on

Reklama

Počas druhého aprílového víkendu sa v Záhrebe uskutočnila medzinárodná veslárska regata Croatia Open. Zúčastnili sa jej a veslári z Piešťan, ktorí si v úvode novej sezóny počínali výborne. Lukáš Babač vyhral skif mužov ľahkých váh a bratia Richard a Matúš Vančovci skončili v dvojskife ľahkých váh tretí.

01lb

Reklama

REKLAMA

zverland-2-april

Reklama

Piešťanci cestovali do Chorvátska už začiatkom týždňa na krátke sústredenie, ktoré vyvrcholili regatou kde sa zúčastnili pretekári zo štrnástich krajín. V sobotu sa v disciplíne skif mužov ľahkých váh predstavili až traja pretekári z Piešťan. Tridsaťčlenné štartové pole išlo najskôr rozjazdy, odkiaľ víťaz postupoval do A finále, druhý do B a tretí do C finále. Bratia Vančovci z nich postúpili do B finále, ktoré Richard vyhral a Matúš dovesloval šiesty. Hviezdou tohto preteku bol Lukáš Babač. Pohodlne vyhral rozjazdu a vo finále si poradil taktiež so všetkými konkurentmi. Začal pomalšie, keď po prvých 500 metroch dvojkilometrovej trate bol tretí, avšak na kilometri už viedol. Svoj náskok neustále zvyšoval a v cieli nadelil druhému rakúskemu reprezentantovi Paulovi Sieberovi 2,5 sekundy.

2vn

V nedeľu presedlali veslári do dvojskifov. Medzi ľahkými mužmi sa darilo bratom Vančovcom, ktorí spolu začali jazdiť pred touto sezónou. V rozjazde prišli druhí, čo im zabezpečilo účasť v A finále. V ňom sa rozbiehali síce pomalšie, ale v závere dokázali svoj výkon gradovať a posunúť sa z piateho miesta po prvej päťstovke až na 3. miesto a stupne víťazov.

Lukáš Babač skúsil v druhý deň pretekov dvojskif mužov spolu s André Rédrom z STU Bratislava. V silnej konkurencii obsadili konečné dvanáste miesto.

Autor: ht Foto: Ondrej Kovačovič

 

Populárne články