Connect with us

Kultúra

Lidožúr vyvrcholil utajeným premietaním

Published

on

Reklama

Cíp Vážskeho ostrova sa opäť premenil na miesto plné športu, kultúry a oddychu. Druhý tohtoročný žúr na Lide trval celý víkend a skončil projekciou filmu Zátoka ticha.

[singlepic id=47162 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Dramaturg festivalu Cinematik Peter Konečný mal pri jeho výbere šťastnú ruku. Americká dráma sa totiž odohrávala v prostredí až magicky podobnom krajine okolo Váhu. Napätie teda nebolo budované iba filmovými prostriedkami. Vyplývalo aj z kontextu, v ktorom diváci film pozerali. Pre niektorých to bolo najlepšie premietanie tohtoročného Cinematiku.

Reklama

Ten bol s Lidožúrom prepojený počas celého víkendu. Filmoví fanúšikovia už medzi projekciami neoddychovali iba pred Domom umenia, ale veľa času trávili aj na Lide. Najviac ich tam prišlo v sobotu večer. Prilákal ich atraktívny hudobný program – koncerty kapiel Nvmeri, Modré hory a Under Trees, pričom posledná menovaná bola najväčším prekvapením Lidožúru.

Jeho organizátori premenili toto kedysi malé podujatie na festival s neopakovateľnou atmosférou. V sobotu aj nedeľu na Lido totiž dokázali prilákať nie len mladých ľudí, ale aj seniorov a rodiny s deťmi. Každý si tu našiel niečo svoje. Kto nechcel počúvať hudbu, mohol hrať stolný tenis, odpočívať v čajovni alebo si čítať.

V nedeľu sa to za Húpacím mostom hemžilo množstvom cyklistov, ktorí odtiaľ štartovali na cyklojazdu s názvom Bercajgel, zatiaľčo na Lide zabával publikum Peter Punto Remiš.

Premietanie Secret Cinema bolo teda vydarenou bodkou za víkendom, ktorý zorganizovali aktivisti z občianskeho združenia Chyť sa roboty v spolupráci s z Pro Civitate  a Centrom voľného času Ahoj.

[nggallery id=2491]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články