Connect with us

Aktuality

Historická ulička sa presťahovala

Published

on

Reklama

Historickú uličku, ktorá bola vlani pri hoteli Slovan, si môžete pozrieť opäť. Teda aspoň jej časť. Aktuálne zdobí steny budovy vedľa hotela Jalta v spojovacej uličke medzi pešou zónou a bývalým trhoviskom 15 veľkoformátových fotografií. Inštaláciu dokončili členovia OZ Pro Civitate včera.

[singlepic id=42019 w=560 h=400 float=center]
„Vlani sme realizovali projekt Historickej uličky, ktorej cieľom bolo priblížiť mladým ľuďom históriu nášho mesta a starším dať šancu zaspomínať si, vďaka grantovému programu Think Big spoločnosti O2. Ľuďom sa náš nápad pomerne páčil, stretávali sme sa s pozitívnymi reakciami. Niektorým bolo ľúto, že fotografie z pred Slovana pred zimou zmizli. Preto nás potešilo, keď nás oslovili vlastníci objektu vedľa hotela Jalta s ponukou, či by sme aspoň časť fotografií nenainštalovali na ich budovu, dovtedy kým sa nezačne s jej plánovanou rekonštrukciou,“ povedal Radovan Pagáč z OZ Pro Civitate.
Projekt Historickej uličky ocenil v tomto roku pri príležitosti odovzdávania cien za kultúrny počin a kultúrna osobnosť tiež primátor Piešťan Remo Cicutto, ktorý občianskemu združeniu Pro Civitate udelil mimoriadne ocenenie.

Reklama

[nggallery id=2246]
Text a foto: ht

Reklama

Populárne články