Connect with us

Kultúra

Film o Ľudovítovi Winterovi predstaví režisér Dušan Trančík

Published

on

Reklama

Občianske združenie ProWinter pripravilo v spolupráci s produkčnou spoločnosť Trigon Production, medzinárodným filmovým festivalom Cinematik a Elektrárňou Piešťany premietanie dokumentárneho filmu Optimista. Dokument o Ľudovítovi Winterovi si môžete pozrieť v priestoroch elektrárne 15. septembra v deň 49. výročia úmrtia jednej z najvýznamnejších osobností nášho mesta. Začiatok projekcie je naplánovaný o 18.00 hodine a vďaka nej sa dozviete viac o nájomcovi a budovateľovi piešťanských kúpeľov, ktorý sa vďaka svojmu odhodlaniu, vízii i podnikateľským schopnostiam zaslúžil o ich rozvoj a modernizáciu na svetovú úroveň.

Reklama

Filmový večer otvorí beseda s režisérom Dušanom Trančíkom a tvorcami filmu. Kolorit celej akcie v prípade priaznivého počasia doplní prehliadka automobilov veteránov z piešťanského Veteran Car Clubu. O hudobné vstupy sa postará Piešťanský dixieland pod vedením Ľubomíra Váryho. Návštevníci budú mať možnosť zachytiť atmosféru večera a odniesť si suvenír v podobe fotografie vďaka novej dizajnovej fotobúdke VyletíVtáčik.

Celý výťažok z podujatia je určený na podporu projektu občianskeho združenia ProWinter Socha Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Vstupné pre verejnosť je 4 eurá, 3 eurá zaplatia držitelia akreditácie na festival Cinematik.

Reklama

-red/Zdroj, foto a grafika: OZ ProWinter-

Populárne články