Connect with us

Kultúra

Festival Grape štartuje už o dva týždne

Published

on

Reklama

Na Slovensku sa prvýkrát predstaví britská dvojica La Roux. Spolu s ďalšími hudobnými hviezdami prídu na piešťanské letisko 15. a 16. augusta.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KlyDYI_ddZY[/youtube]

Reklama

Speváčka Elly Jackson s typickou oranžovou ofinou a záhadný producent Ben Langmaid tvoria hudobný projekt s názvom La Roux, ktorý sa hudobnej scéne objavil v roku 2006. Ich moderný synthpop ovplyvnený 80. rokmi zapôsobil na hudobných poslucháčov a hudobných odborníkov ako blesk z popového neba. Debutový album s názvom La Roux bol v roku 2009 nominovaný na prestížnu cenu Mercury Prize spolu s Florence & The Machine alebo Kasabian. Úspešne bodovali hneď štyri single- Quicksand, In For The Kill, Bulletproof a I´m Not Your Toy, ktoré katapultovali dvojicu na vrchol nielen popovej scény. Nespočetné množstvo ocenení v rôznych kategóriách zavŕšili vo februári 2011, keď získali Grammy za najlepší electronic/dance album.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JwlgC-jSPTk[/youtube]

Reklama

Štyria kamaráti z Londýna s názvom Bombay Bicycle Club zaujali hneď ich debutovým singlom Evening/Morning, ktorý vyšiel ako predzvesť prvého albumu I Had The Blues But I Shook Them Lose (2009). Ten nakoniec priniesol ešte ďalšie tri úspešné skladby Always Like This, Magnet a Dust On The Ground. Štúdiová dvojka Flaws (2010) sa priklonila viac ku akustickejším až folkovým skladbám. Hitom sa stala podmanivá skladba Ivy & Gold. Potvrdenie zaradenia kapely medzi špičku britskej scény prichádza s albumom A Different Kind Of Fix (2011). Hity Shuffle, Lights Out, Leave It a How Can You Swallow So Much Sleep priniesli opäť novú hudobnú víziu Londýnčanov. Najnovší album So Long, See You Tomorrow hneď po vydaní dosiahol prvú priečku v UK Charts. Uviedol ho singel Carry Me, nasleduje ho veľmi úspešná novinka Luna.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZWcc5VJiRVA[/youtube]

Kapela Editors sa začala formovať v britskom meste Stafford v roku 2002. Debutový album The Back Room vyšiel v roku 2005 a s ním aj prvé hity Bullets, Munich a Blood. O rok neskôr si vyslúžil nomináciu na Mercury Prize. Štúdiovú dvojku An End Has A Start (2007) uviedol úspešný singel Smokers Outside The Hospital Doors. Ďalší singel The Racing Rats iba potvrdil pevné miesto Editors na britskej indie rockovej scéne. Oba albumy dosiahli platinové predaje. Na tretí album In This Light and on This Evening (2009) sa čakalo dva roky a priniesol zásadnú zmenu v sounde kapely. Editors vymenili gitary za elektroniku. Napriek rôznym pochybám fanúšikov sa trojke darilo, dosiahla prvé miesto v UK Chart a singel Papillon sa stal doposiaľ najväčším hitom skupiny. Najnovší album The Weight of Your Love (2013) skupina začala pripravovať už v roku 2010. Editors sa vracajú späť k jednoduchšiemu gitarovému zvuku.

Text: Tlačová správa

Populárne články