Connect with us

Novinky

Na loď preniesol farby zo Saganovho majstrovského dresu

Published

on

Reklama

Rýchlostný kanoista a pretekár dračích lodí Erik Noskovič sa nechal inšpirovať víťazstvom Petra Sagana na Majstrovstvách sveta v cyklistike v minulom roku a jeho loď nesie farby z dresu úradujúceho slovenského Majstra sveta. Najnovšie sa s ňou chystá na kvalifikačný pretek do Bratislavy.

„Objednával som novú loď práve po Majstrovstvách sveta a keďže Sagan vyhral, a mne sa vždy páčil ten motív trikolóry, ktorý má aj na drese, vznikol z toho nápad, preniesť ho na loď,“ vysvetľuje myšlienku, ako farebná kombinácia vznikala, Erik Noskovič. Vyjadruje tým aj svoju podporu Saganovi: „Veľmi mu fandím.“ S grafikou mu pomáhal kamarát Dávid Švorc z grafického štúdia z Piešťan. Keďže pretekárske lode nemajú stanovenú farbu či vzhľad a predpísaná je iba váha a rozmery, mohli sa s „päťkolórou“ vyhrať.

Reklama

Hoci majiteľ „saganovského“ kajaku svoju kariéru na medzinárodnej úrovni oficiálne ukončil, stále jazdí niektoré preteky. Najbližšie sa s novou loďou chystá na kvalifikačný pretek na svetové poháre a majstrovstvá Európy  na jazere Zemník pri Bratislave.

erik lod-page-001

Reklama

Erik Noskovič sa rýchlostnej kaonistike začal profesionálne venovať v roku 1999. Absolvoval množstvo víťazných pretekov, no medzi najvýznamnejšie ocenenia radí titul Majstra Európy a Majstra sveta v pretekoch dračích lodí a Majstra Európy na kajaku.

-red-. foto: L. Babač, grafika: D. Švorc

Populárne články