Connect with us

Novinky

Hokej: Vsetín licenciu od Piešťan neodkúpi, klub pokračuje v 2. českej lige

Published

on

Reklama

Začiatkom mája prenikli z hokejového sveta informácie o snahe vstupu českého druholigového klubu VHK Vsetín do slovenskej Tipsport Ligy, klub však včera na svojej stránke uverejnil článok o zotrvaní v druhej českej lige. Vyzerá to tak, že varianta týkajúca sa možného odkúpenia licencie od ŠHK 37 Piešťany, ktorá by znamenala koniec mužského hokeja, sa konať nebude. Kluby síce myšlienku na odpredaj licencie najprv odobrili, ale neskôr sa ňou opätovne zaoberali a rozhodli sa zmeny na sezónu 2016/2017 neriešiť. VHK Vsetín sa plánuje otázke prechodu do slovenskej Tipsport Ligy venovať v budúcnosti.

„Kluby se k otázce zahraničního klubu v lize, případně hraní mimo hranice Slovenska, ještě jednou vrátily. A rozhodly, že tuto otázku pro sezonu 2016/17 nebudou řešit. V tuto chvíli to znamenalo, že o této variantě přestáváme jednat. Jednání s městem i stávajícími či potenciálními sponzory, která probíhala v uplynulých týdnech, byla velmi přínosná a pozitivní. Věříme, že je zužitkujeme. Je to pro nás pozitivní signál. Doba přináší změny, takže s touto myšlenkou budeme během sezony pracovat. Na vše bude více času, který teď hrál proti nám,“ informuje pre portál klubu VHK Vsetín jeho konateľ Daniel Tobola.

Reklama

Vo Vsetíne hrávali v minulosti počas najväčšej slávy klubu napríklad Pavel Patera, Martin Procházka, Jiří Dopita, Jan Tomajko, Radek Bělohlav, Roman Čechmánek, Tomáš Sršeň, Michal Broš, Rostislav Vlach, Antonín Stavjaňa, ale aj Roman Stantien, Ján Pardavý alebo Oto Haščák. V nadchádzajúcej sezóne klub nastúpi v 2. českej lige v Skupine Východ proti tímom z miest Nový Jičín, Poruba, Opava, Kopřivnice, Karviná, Valašské Meziříčí, Technika Brno, Šumperk a Hodonín prípadne Břeclav.

-lt/Zdroj: VHK Vsetín, hc-vsetin.cz/Foto: archív ŠHK 37 Piešťany-

Reklama

Populárne články