Connect with us

Novinky

Hokej: Piešťany rokovali so Vsetínom o licencii na extraligu, konečné rozhodnute ešte nepadlo

Published

on

Reklama

Portál iSport.cz priniesol ešte v utorok 3. mája informácie o snahe vstupu českého druholigového klubu VHK Vsetín do slovenskej Tipsport Ligy. Rokovania odvtedy pokročili a ukázalo sa, že Vsetínčania majú záujem o odkúpenie licencie práve od klubu z Piešťan. O Prezident klubu ŠHK 37 Jaroslav Lušňák potvrdil, že informatívne rokovania sa už konali, žiadna konkrétna dohoda ale zatiaľ nevznikla. Prípadný predaj licencie by znamenal koniec mužského hokeja v našom meste, pričom pokračovať by mohli miestni dorastenci a juniori. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť najneskôr do konca mája.

IMG_5735_resize„Je pravda, že ŠHK 37 Piešťany informatívne rokovali s VHK Vsetín o odpredaji licencie. Zatiaľ sa rokovania týkali v podstate len toho, že český klub prejavil svoj záujem a my sme s nimi riešili to, aká je naša momentálna situácia. Ešte nič nie je rozhodnuté a neexistuje žiadna konkrétna dohoda. Navyše vo všetkom má posledné slovo výkonný výbor Pro-hokeja, ktorý by musel odpredaj licencie schváliť. Definitíva by mala padnúť najneskôr do konca mája, aby bolo všetko seriózne voči súperom v extralige, hráčom i našim sponzorom,“ informoval o rokovaniach prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák.

Reklama

HC Vsetín v miestnej extralige získal až šesť majstrovských titulov, ale v roku 2007 bol vylúčený asociáciou APK, kvôli nesplneniu licenčných podmienok týkajúcich sa zloženia sedemiliónovej garancie. Po rozhodnutí o vylúčení vtedy v uliciach východočeského mesta, ktoré sa nachádza len 26 kilometrov od slovenských hraníc, demonštrovalo okolo tisíc hokejových fanúšikov, ale extraligu aj tak nezachránili.

„Vsetín je hokejové mesto. Na finále play-off II. ligy sme mali vypredaný štadión. Ak v meste, ktoré má 30-tisíc obyvateľov, príde päť a pol tisíc na hokej, o niečom to svedčí. Na Slovensku by sme istotne nevyhlásili útok na titul, ale náš divák je náročný a nechceli by sme byť len do počtu. Je to však stále päťdesiat na päťdesiat. Nechceme do toho ísť kvôli dvojmesačnej sláve a za pol roka skrachovať,“ uviedol pre portál iSport.cz konateľ VHK Vsetín Daniel Tobola. Ten musí v prvom rade vyriešiť finančné otázky.

Reklama

Český klub už ako VHK Vsetín po ročnej odmlke pokračoval v 2. českej lige, teda v poradí tretej českej súťaži, kde v uplynulom ročníku podľahol vo finále Frýdku – Místku 3:2 na zápasy. Vo Vsetíne hrávali v minulosti počas najväčšej slávy klubu napríklad Pavel Patera, Martin Procházka, Jiří Dopita, Jan Tomajko, Radek Bělohlav, Roman Čechmánek, Tomáš Sršeň, Michal Broš, Rostislav Vlach, Antonín Stavjaňa, ale aj Roman Stantien, Ján Pardavý alebo Oto Haščák.

O odpredaji licencie sa hovorilo aj počas minuloročných letných prázdnin, kedy kvôli hokeju zasadlo mimoriadne Mestské zastupiteľstvo a tí najvernejší fanúšikovia Havranov prišli dokonca protestovať za zachovanie extraligy. Vedenie klubu ŠHK 37 Piešťany vtedy prerušilo rokovania so záujemcami o odkúpenie licencie z Liptovského Mikuláša.

Protestovať prišli najvernejší fanúšikovia Havranov

Hokej: Extraliga možno bude, mesto by malo viac podporovať mládež

Poslanci zasadnú mimoriadne počas prázdnin – dôvodom je hokej

-lt/Zdroj: iSport.cz/Foto: archív-

Populárne články