Connect with us

Aktuality

Editorial: Týždeň na PNkách (10/2016)

Published

on

Reklama

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sú viac, či menej úspešne za nami a témy týkajúce sa zloženia parlamentu i zostavenia budúcej vlády naďalej nútia k zamysleniu, diskusii a často i k osočovaniu. Na našom webe sme našim čitateľom počas desiateho týždňa priniesli veľké množstvo článkov a okrem vyspovedania novozvolených poslancov z okresu Piešťany ste sa mohli dočítať o aktuálnom dianí v meste a okolí. Stručný prehľad toho najzaujímavejšieho nájdete opäť v nedeľnajšom editoriali.

DSC00847

Reklama

V rubrike Aktuality sme sa začiatkom týždňa venovali téme výrubu stromov v Mestskom parku, ktorých odstránenie Služby mesta Piešťany odôvodnili napadnutím drevokaznou hubou. Potešil nás miestny dizajnér Michal Staško, ktorý v rámci veľtrhu Nábytok a Bývanie v Nitre vystavoval viaceré kúsky, vytvorené podľa jeho návrhov. Ešte väčšiu radosť nám spravil vo štvrtok, kedy ním navrhovaný stôl Naturist vyhral hlavnú cenu v kategórii Ostatné typy nábytku.

12791056_798289940303736_820894160679026663_n

Reklama

Ešte v pondelok v komunitnom centre ŽiWell predstavili aktivisti svoje projekty do budúcnosti a dobrovoľníci s nimi mohli voľne diskutovať ohľadom otázok, ktoré ich zaujímali. Našich čitateľov zaujal článok týkajúci sa zberateľa a športového fanúšika Rudolfa Palkecha, ktorý na svojom balkóne na Vážskej ulici počas každodenného ranného rituálu vyvesuje inú vlajku.

IMG_3336_resizepožiar auto (5)

Smutná bola noc z utorka na stredu pre majiteľa dvoch motorových vozidiel, ktorému ich niekto v Leopoldove úmyselne podpálil. Naopak, potešujúca bola informácia týkajúca sa baristov z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera, ktorí dosiahli na súťažiach mimoriadne úspechy. Rozporuplne sa asi cítili vodohospodári, ktorí sanovali brehovú nátrž v oblasti piešťanského Lida, pričom získali nečakaného „pomocníka“. Namiesto skutočnej pomoci im však pridal starosti, pretože na čistý stavebný odpad naviezol zmes odpadu obsahujúcu aj šatstvo, či plasty.

skládka (2)

Správa o tragickej nehode prišla vo štvrtok z Vrbového. Poľský robotník sa už zo zatepľovania paneláku domov nevráti, podľahol zraneniam spôsobených pádom z lešenia. Tragédia hrozila aj v lese pri Bukovej, kde bola nájdená nevybuchnutá munícia z II. svetovej vojny.

mina KRPZ

V piatok sme sa venovali téme zablatených chodníkov na sídlisku Adam Trajan, i zodpovednosti za nápravu, ktorá je momentálne otázna, pretože chodník i pozemky sú v súkromnom vlastníctve. Informovali sme vás aj o doslova alarmujúcich štatistikách, ktoré sa týkajú alkoholu za volantom v Trnavskom kraji. V sobotu 12. marca sme priniesli reportáž o návšteve nórskej veľvyslankyne Inge Magistad, ktorá prijala pozvanie Medzinárodného klubu žien.

IMG_0046

Novým poslancom Národnej rady Slovenskej republiky sme položili štyri rovnaké otázky a odpovede sme vám postupne priniesli v rubrike Názory. Dočítať ste sa mohli ako sa na voľby pozerá Alan Suchánek, Magdaléna Kuciaňová, Martin Beluský a Stanislav Drobný.

zito konkurz

V rubrika Koktail sme sa venovali Hudobnému kvízu, ktorý pripravili kvašáci v komunitnom centre ŽiWell. Folklórny súbor Žito zase naberá nové posily a ak sa vám ich činnosť páči, určite choďte vyskúšať svoje schopnosti na konkurze. Dočítať ste sa mohli aj o pripravovanom otvorení Parku miniatúr v Podolí, ktorý rozšíril svoju expozíciu o ďalšie zaujímavé kúsky.

DSC_9724-912x480

Koledníkom z Dobrej noviny sa zase podarilo vyzbierať viac ako 950 000 eur určených pre účely pomoci v niekoľkých afrických krajinách. Klub mladých turistov, Klub slovenských turistov Telovýchovnej jednoty Bezovec a piešťanského Centra voľného času Ahoj pripravuje na budúcu sobotu 19. marca jubilejný 60. ročník podujatia 100 jarných kilometrov.

IMG_0668_resize

Kultúrna rubrika priniesla našim čitateľom reportáž z otvorenia výstavy „Prvé lásky v nás nestarnú“na pôde Gymnázia Pierra de Coubertina vrámci projektu Táne Sedlákovej „medziGeneráciami“. Svetlo sveta uzrel nový videoklip k piesni Mier s tebou kapely Fuera Fondo, ktorej jadro tvoria hudobníci z okolia Piešťan i Nového Mesta nad Váhom. V Dome umenia bola ešte 4. marca otvorená zaujímavá výstava neprofesionálnej tvorby Trnavský objektív. Ocenenia v tomto ročníku získali Karol Belas a Vojtech Hank. Magna gallery zase pripravuje expozíciu Daniela Brunovského s názvom „Miestopisy stratených svetov“.

Plagat Magna-page-001

Športovcom v meste sa počas uplynulých dní darilo skôr striedavo. Florbalisti porazili tím Serede, čím si vybojovali postup priamo do semifinále. Piešťanské Čajky síce prehrali s Ružomberkom, ale do play – off by mali napriek tomu postúpiť z druhého miesta. Hádzanári MHK zdolali Dunajskú Stredu a už dnes o 17:00 ich čaká na gymnáziu zápas o prvé miesto tabuľky s Martinom.

hadzana

Hokejistom ŠHK 37 Piešťany sa súboj o play – off s hokejistami MHC Martin nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca a tak ich na záver sezóny čaká tuhý barážový boj o udržanie v Tipsort Lige. Už dnes o 18:00 nastúpia doma na prvý zápas proti Bardejovu. Vynikajúco sa darilo vodným pólistkám z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany, ktoré na úvod ženskej ligy dosiahli vo všetkých troch úvodných dueloch víťazstvá. Naše farby so cťou hájili aj plavci Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany, pričom asi ich najväčším úspechom bolo víťazstvo Sáry Niepelovej na Majstrovstvách Slovenska v diaľkovom plávaní.

Niepelová v strede Paulíková vpravo

-lt/Foto: archív-

Populárne články