Connect with us

Kultúra

Kapela Fuera Fondo poteší fanúšikov novým videoklipom

Published

on

Reklama

Kapela Fuera Fondo, ktorá vo svojom jadre spája talentovaných hudobníkov z Piešťan, Brunoviec či Nového Mesta nad Váhom odštartovala rok, ako sa patrí. Okrem novinky v podobe „gitarovejšej“ skladby Mier s tebou, prichádzajú tiež s novým videoklipom k nej. Klip vznikol pod taktovkou talentovaného českého videomakera, Patrika Soldána. Skladba bola nahratá v štúdiu LVGNC u Mareka Rakovického a finálny mastering sa spracovával v americkom Nashville. Natáčalo sa striedavo v Prostějovskom divadle, kde mala kapela k dispozícii profesionálne technické vybavenie, exteriérové zábery sú z centra Brna. Mladík vo videu je vietnamský streetdancer, Nguyễn Trịnh Quang Hiệp, ktorý pôsobí v Čechách aj pod menom Milda.

Reklama

Fanúšikov možno prekvapí, že dynamickí muzikanti oproti predošlým skladbám hudobne troška pritvrdili. Text piesne tentokrát nesie so sebou posolstvo o odpúšťaní. Fuera Fondo je slovenská kapela, ktorá vznikla v roku 2006 a má za sebou vystúpenia na Slovensku, Česku a aj v Poľsku. Aktuálne zostavu tvoria ôsmi členovia Tomáš Majerník (spev/klávesy), Boris “Borisjevič“ Majerník (trubka/vokály), Jozef “Dodis“ Sitár (bicie), Daniela Zelková (saxofón), Jakub Šelepák (basa), Lukáš “Buldo“ Bulík (gitara/ vokály), Igor Kuzma (trombón) a Daniel “Shino“ Šintál (saxofón).

Mier-s-Tebou-mix-05.mp3.mp3_synced.00_01_13_22.Still009

Reklama

Táto formácia má na svojom konte dva albumy, prvý vznikol v roku 2010 s názvom “Kráčajúc svetom“, druhý v roku 2014 s názvom “ Žúrový kráľ “ plus niekoľko zaujímavých hudobných spoluprác (napr. so slovenskou skupinou SKA2tonics, speváčkou Sisou Fehérovou, reggae priekopníkmi Medial Banana alebo najčerstvejšia so slovenským spevákom a producentom Marekom Rakovickým z Lavagance).

Mier-s-Tebou-mix-05.mp3.mp3_synced.00_01_10_15.Still008Skupina Fuera Fondo hrá hudbu, ktorá je ovplyvnená viacerými žánrami ako punk-rock, ska, reggae, pop, no možno v nej započuť aj vplyvy balkan music. „Snažíme sa nerobiť hudbu jednotvárne a striktne sa držať jedného štýlu, máme radi, keď je naše publikum rôznorodé.“ Fuera Fondo sa vyznačuje veľmi veselou a živelnou šou a komunikáciou s publikom. V marci 2016 kapela vydáva už spomínaný singel s videoklipom Mier s tebou. Tento rok bude oslavovať aj 10 rokov svojej existencie.

-TS-

Populárne články