Connect with us

Šport

Florbal: Piešťany si v Seredi vybojovali postup do semifinále

Published

on

Reklama

Na posledný zápas základnej časti v Seredi cestovali Pávi s vedomím toho, že ak sa im podarí zvíťaziť, kvalifikujú sa priamo do semifinále a budú mať viac ako mesačnú pauzu na kvalitnú prípravu, dopilovanie taktiky a vyliečenie drobných zranení. Povinnosť vyhrať im však od začiatku zväzovala ruky a proti seredskej obrane sa nedokázali presadiť. Navyše inkasovali ako prví, keď sa strela domáceho Jakúbka obtrela o Fáberove nohy a zmenila smer mimo dosah brankára Drabanta. Zaskočení hostia do konca tretiny nedokázali gólovo odpovedať a do šatní išli s jednogólovým mankom. V ďalších častiach zápasu však zabrali naplno a po tretinách 1:0, 1:5 a 1:3 porazili ICE Players Sereď v pomere 3:8.

Na začiatku druhej časti však dokázal vyrovnať Beluský a začínalo sa odznova. Lenže domácim netrvalo dlho a vzali si vedenie späť po skrytej strele Vašulku. Zlom v stretnutí v prospech Piešťan nastal v polovici stretnutia pri vylúčení domácich, ktoré potrestal Pazderka a hneď minútu nato pridal aj tretí gól pávov. Do konca druhej tretiny piešťanský strelec skompletizoval hetrik vo vlastnom oslabení a keď sa po ňom ešte v presilovke trafil Schwarzbacher, bolo prakticky rozhodnuté.

Reklama

V tretej časti sa však domácim podarilo ešte znížiť na 3:5, to však ale už rozbehnutých Piešťancov nerozhodilo a po ďalších troch góloch mohli oslavovať výhru v pomere 8:3 a priamy postup do semifinále, v ktorom by mali v sérii hranej na dva víťazné zápasy stretnú na domácej palubovke v sobotu 9.4. s Púchovom alebo Šaľou.

ICE Players Sereď – FBC Páv Piešťany 3:8 (1:0, 1:5, 1:3)
Góly Piešťan: Pazderka 4, Beluský 2, Schwarzbacher a Bugár 1

Reklama

Zostava Piešťan: Drabant – Kromholc, Bošanský, Lazarčík, Svetlík, Drgoň, Fáber – Pazderka, Schwarzbacher, Bugár, Beluský, Šerjenik, Hetteš, Šintál, Jankech, Polák

-Stanislav Drabant/Foto: archív-

Populárne články