Connect with us

Kultúra

Topfest pozná prvých účinkujúcich, prídu aj Puddle of Mudd

Published

on

Reklama

Na 13. ročníku hudobného festivalu Topfest sa budúci rok v lete predstaví aj americká hard rocková stálica Puddle of Mudd. Organizátori okrem prvého zahraničného hosťa potvrdili aj ďalších interpretov z česko-slovenskej scény ako Horkýže Slíže či Chinaski.

pav_7516-1Na piešťanskom letisku tak vystúpia v dňoch 1. – 2. júla 2016 aj popredné domáce kapely Horkýže Slíže a Desmod, z Česka na Topfest zavítajú Chinaski a skupina Walda gang, ktorá sa zviditeľnila najmä rockovými aranžmánmi známych piesní legendárneho Walderama Matušku.

Reklama

Potvrdenie vystúpenia Američanov Puddle of Mudd je splneným záväzkom organizátorov, ktorí chceli ešte v októbri predstaviť prvého zahraničného interpreta Topfestu 2016. „Hudba Puddle of Mudd je plná energie, verím, že táto voľba rockových nadšencov poteší. Samozrejme, pracujeme neustále naplno a verím, že už čoskoro budeme môcť informovať o ďalších menách v line-upe,“ povedal za organizátorov Dušan Drobný.

Puddle of Mudd sa sformovali začiatkom 90. rokov v americkom Kansase na vlne populárneho subžánru post-grunge, inšpirovaní najmä hudbou Nirvany. Spevákom a gitaristom skupiny je zakladajúci člen Wes Scantlin, ktorého v súčasnom zložení dopĺňajú gitarista Matt Fuller, basgitarista Michael John Adams a bubeník Dave Moreno.

Reklama

So svojimi skladbami sa hudobníci často dostávali na vrchol rebríčkov moderných rockových hitparád. Dosiaľ predali viac ako sedem miliónov nosičov. Debutovali EP s názvom Stuck (1994), na konte majú okrem toho päť štúdiových albumov. V roku 2011 vydali aj dosku re:(disc)overed zameranú na cover verzie známych rockových hitov.

Vlani kapela zverejnila mimo albumu nový singel Piece of Action a v lete tohto roka  oznámila, že pripravuje novú, v poradí šiestu štúdiovku. Album s dosiaľ nepotvrdeným názvom vzniká v známom štúdiu v Los Angeles, kde nahrávajú aj Foo Fighters. Nové piesne, ale aj známe hity Puddle of Mudd si budú môcť vypočuť aj návštevníci Topfestu.

Vstupenky na najväčší domáci rockový open air festival sú už v predpredaji v sieti Ticketportal.

Videoupútavka na Topfest 2016 s prvými účinkujúcimi:

Zdroj: Tlačová správa TOPFEST, You Tube, www.puddleofmud.com, chinaski.cz

Populárne články