Connect with us

Kultúra

Na Topfeste zahrá Kabát i Wanastowi Vjeci

Published

on

Reklama

Medzi potvrdenými účinkujúcimi najväčšieho slovenského rockového festivalu sú najnovšie aj české hudobné stálice Kabát a Wanastowi Vjeci. Rockové skupiny vystúpia na Topfeste 2016, ktorý sa bude v prvý júlový víkend konať tradične na letisku v Piešťanoch. Predstaviť si Topfest bez Kabátu je takmer nemožné, obľúbená česká kapela už priamo na festivale vystúpila 11-krát a vlani pod hlavičkou Topfestu odohrala aj svoj jediný minuloročný koncert u nás. Pepa Vojtek a spol. potešia fanúšikov aj na 13. ročníku festivalu.

IMG_4847_resize

Reklama

„To, že Kabáti u nás hrajú od úplných začiatkov festivalu, nie je náhoda a veľmi si to ceníme. Pomohli nám vytvoriť dušu Topfestu a zároveň si chalani za ten čas slovenské publikum veľmi obľúbili, čo je logické. Tešíme sa, že opäť medzi nami nebudú chýbať a že ich ohlasujeme medzi prvými – určite sa postarajú o skvelú šou – tak, ako to vedia iba oni,“ povedal Dušan Drobný šéf organizačného tímu Topfestu.

O tom, že je Kabát stále v špičkovej forme, svedčí aj úspešné tohtoročné Open Air turné po Českej republike, ktoré navštívili desaťtisíce priaznivcov. Skupina, ktorá má na konte sedem víťazstiev v ankete Český slávik, tento rok navyše predstavila svoj dlho očakávaný nový album Do pekla / do nebe. U hudobných kritikov aj poslucháčov naň prevažujú vysoko pozitívne hodnotenia. V prípade Kabátu ide už o jedenástu štúdiovku počas vyše 25-ročného pôsobenia na scéne v nezmenenej zostave.

Reklama

WV_foto

Nezmazateľnú stopu do českej rockovej histórie vryla aj skupina Wanastowi Vjecy. Pražskí punkeri sa sformovali ešte v 80. rokoch, žánrovo sa napokon posunuli k rocku a preslávili sa takými hitmi ako Bedna od whisky, Tak mi to teda nandey či Sbírka zvadlejch růží. Kapela okolo charizmatického speváka a gitaristu Roberta Kodyma vydala ostatný album Letíme na Wenuši v roku 2011.

„Wanastovky patria jednoznačne k legendám česko-slovenskej scény, sme radi, že sa na Topfeste takisto predstavia,“ dodal Drobný.

Dvojica úspešných českých kapiel dopĺňa už skôr oznámených hostí spoza rieky Morava na Topfeste 2016, ktorými sú Chinaski a Walda gang. Zo Spojených štátov prídu na slovenský festival Puddle of Mudd. Medzi interpretmi 13. ročníka nebudú chýbať ani domáce hviezdy Horkýže Slíže a DESmod. Ďalšie mená budú organizátori zverejňovať postupne.

-zdroj: Tlačová správa Ján Kakaščík-

Populárne články