Connect with us

Kultúra

V Piešťanoch zažijete Brazíliu

Published

on

Reklama

Piešťanský pivovar predstaví vo svojich priestoroch 3. ročník festivalu brazílskeho filmu Brazil Visual. Od štvrtku 5. novembra si budete môcť pozrieť filmy reprezentujúce brazílsku kinematografiu, vychutnať brazílske jedlá, otestovať svoje filmové vedomosti v kvíze s Petrom Konečným i vytvoriť niečo pekné v rámci tvorivých dielní. V príjemnom prostredí pivovaru tak budete môcť zažiť netradičnú juhoamerickú kultúru v rôznych podobách.

 

Reklama

„Máte radi filmy, radi sa o nich rozprávate a ešte radšej súťažíte? Tak nepremeškajte prvý filmový kvíz v Piešťanskom pivovare s množstvom zaujímavých ukážok, otázok a netradičných kinematografických disciplín, pripravený zakladateľom filmového portálu Kinema.sk, Petrom Konečným. Akcia sa koná v rámci festivalu Brazil Visual. Ak nás chcete potešiť svojimi filmovými znalosťami, zabaviť sa a vyhrať fajn veci, vstupenky si budete môcť rezervovať v Pivovare, odporúčame si však vopred vytvoriť 2-4 členné tímy a prihlásiť sa na kviz@kinema.sk,“ píše sa v popise podujatia na facebooku.

ŠTVRTOK 5.11. 2015
18:00 Otvorenie festivalu spojené s ochutnávkou brazílskych špecialít.
bv119:00 Sivé mesto (Cidade cinza) – Réžia: Marcelo Mesquita, Guilherme Valiengo, dokumentárny film / 2013 / 85 min.
Máte záujem o Street Art? O umenie všeobecne? Alebo politiku? Ak ste odpovedali aspoň na jednu otázku áno mali by ste vidieť tento zábavný príbeh a jeho hlavných protagonistov ku ktorým patria svetoznámi grafiťáci. Film využíva street art ako platformu pre vykreslenie celej rady zaujímavých tém: umelecké filozofie, politickú korupciu, podivné kúzlo veľkomiest. Vstupné: 2 eurá

Reklama

PIATOK 6.11. 2015
18:00 Filmový kvíz Petra Konečného.
Jedinečný a obľúbený kvíz pre milovníkov filmu a kinematografie konečne v Piešťanoch. Zavolajte kamarátov, bratov, sestry, otcov, mamy… a vytvorte 2-4 členné družstvo. Zistite, aké sú vaše vedomosti zo sveta filmu a súťažte o zaujímavé ceny. Zábava je zaručená! Štartovné je 2 eurá na osobu, pričom v tejto cene je vstup na film Rio 2096.

bv220:00 Rio 2096 – príbeh o láske a hneve (Uma História de Amor e Fúria) – Réžia: Luiz Bolognesi, animovaný film pre mládež a dospelých / 2013 / 98 min. Film získal prestížnu cenu animovaného filmu z Annecy.
Fascinujúci príbeh vyvracia mýty a rozpráva o láske nesmrteľného hrdinu k Janaíne. V priebehu 600 rokov hrdina prežíva štyri fázy brazílskej histórie: kolonizáciu domorodcov Európanmi, otroctvo, vojenský režim a budúcnosť, kde hrozí vojna o vodu. Film, ktorý nenechá diváka dýchať. Dobrá alternatíva pre oddych a zábavu a zároveň delikatesa pre tých najnáročnejších. Vstupné: 2 eurá

NEDEĽA 8.11. 2015
15:00 Deti a svet – Tvorivé dielne pre deti (a rodičov). Príďte s nami strihať, lepiť, maľovať, vyfarbovať… Zo sveta si zoberieme na mušku predovšetkým Brazíliu, lebo táto krajina je pre nás inšpiráciou! Vstup voľný.

bv317:00 Chlapec a svet (O Menino e o mundo) Réžia: Alê Abreu, animovaný film pre rodinného diváka / 2013 / 80 min. Film získal viac ako štyridsať rôznych filmových ocenení.
Detskými očami hlavného hrdinu zažijeme dobrodružstvo putovania z brazílskeho vidieku do mesta, za chlapcovým otcom, ktorý musel opustiť rodinu a odísť za prácou. Chlapcovi otec veľmi chýba a preto prekonáva všetky prekážky, dopravné prostriedky i nástrahy aby otca našiel a rodinu opätovne spojil. Na ceste zažije rôzne dobrodružstvá, nájde si nových kamarátov, psíka a zažije aj farbami hrajúci brazílsky karneval! Vstupné: 2 eurá.

bv program

-lt/zdroj: Tlačová správa-

Populárne články