Connect with us

Novinky

Vznášadlá by sa mali na Sĺňavu vrátiť, preteky možno už na budúci rok

Published

on

Reklama

Členovia Klubu vodného motorizmu a vodných športov v Piešťanoch v spolupráci s partnermi zorganizovali minulý rok závod Grand Prix Slovakia, ktorý bol súčasťou Majstrovstiev Európy vznášadiel 2015. Výnimočné podujatie, ktoré sa do nášho mesta vrátilo po dlhých rokoch a prilákalo obrovské množstvo divákov, bude mať s veľkou pravdepodobnosťou pokračovanie. Organizátori totiž uvažujú nad jeho budúcoročným zopakovaním. Naši závodníci budú tento rok mesto reprezentovať na Slovensku i v zahraničí, v Piešťanoch sú naplánované preteky Formuly Future a podľa záujmu aj Národné preteky motorových člnov v kategóriách FV500, TS1000 a Classic.

IMG_3892_resize

Reklama

„Nad organizovaním v budúcnosti, respektíve na budúci rok určite uvažujeme. Je to však náročné nielen finančne, ale je to priam nadľudský výkon, aby sme mohli spraviť niečo takéto a bez vstupného. Práve tak to chceme zachovať, aby za nami mohli prísť celé rodiny a mohli dieťaťu kúpiť cukrovú vatu, a aby podujatie bolo prístupné aj sociálne slabším ľuďom. Minulý ročník bol pre nás neskutočným úspechom. Boli sme šťastní z tej úžasnej diváckej kulisy a rovnako všetkých cezpoľných účastníkov. Toľko divákov nechodí nikde, a doteraz mi ľudia na ulici spomenú, aké to bolo super. Je pravda, že to bola skutočne práca na 10 mesiacov, no ten pocit počas a po pretekoch bol skvelý,“ povedala o minuloročných pretekoch organizátorka z Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany, Barbora Jánošíková.

IMG_3430_resize

Reklama

Formulu Future naplánoval Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany na 23. júla. Tento pretek nie je divákom prístupný, pretože je divácky menej atraktívny. Závod je určený pre deti a mládež do 15 rokov a tvorí ho jazda na gumenom člne slalomovou traťou, a tiež zručnosť viazania základných lodných uzlov na čas. Formula Future je akousi prípravou na preteky ​vodného motorizmu​​. Súťaží sa vo dvoch vekových kategóriách, prvé kolo bolo v Medveďove, ďalšie v Komárne, Jakubove a Piestanoch.

IMG_3507_resize

Kalendár podujatí 2016:

2.kolo MSR / Č-S Pohár 11.-12.6. 2016 Komárno
4.KOLO FORMULA FUTURE 23.7. 2016 PIEŠŤANY
Majstrovstvá Sveta 29.-31.7. 2016 Cliff Lakes,Tamworth, Veľká Británia
Národné preteky mot.člnov FV500, TS1000, Classic 20.-21.8. 2016 PIEŠŤANY
2.kolo ME 27.-28.8. 2016 Flottsbro, Švédsko
3.kolo ME 10.-11.9. 2016 Saalburg-Ebersdorf, Nemecko
3.kolo MSR / Č-S Pohár 1.-2.10. 2016 Hlučín – Ostrava

-lt/Zdroj: Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany/Foto: archív-

Populárne články