Connect with us

Šport

Európski pretekári na vznášadlách opäť na vodách Sĺňavy

Počas víkendu 20. a 21. augusta sa na piešťanskej Lodenici konali hneď dve jedinečné športové podujatia – 2. kolo Majstrovstiev Európy vznášadiel a 3. a 4. kolo seriálu Majstrovstiev Slovenska rýchlostných motorových člnov. Veľká vďaka patrí najmä usporiadateľskému domácemu klubu Klub vodného motorizmu a vodných športov, ktorí prilákali na toto podujatie množstvo divákov.

Published

on

Reklama

Prvotná predpoveď daždivého víkendu sa našťastie potvrdila až počas posledného súťažného poldňa, a tak pretekárom nič nebránilo v podávaní hodnotných výkonov. V rámci medzinárodnej konkurencie sa najlepšie z domácich pretekárov darilo Jaroslavovi Balážovi ml., ktorý hneď v dvoch kategóriách FS a F50 získal cenné zlato. Jaroslav Baláž ml. spolu s ďalším slovenským pretekárom Andrejom Kováčom sa zúčastnia aj Majstrovstiev Sveta vo Švédsku (2.- 4. septembra).

Reklama

 

Medzi najmladšími pretekármi na vznášadlách kat. Formula Junior dominovala pretekárka z Francúzska Joseplinine Dupont. V kategórii Formula Novice, začiatočníci, putuje zlato do Nemecka zásluhou Sandi Herrmannovej. V dvoch najsilnejších kategóriách najlepšie ukázali silu svojich motorov švédski pretekári, kde zlato v kat. F1 vybojoval Markus Weskrberg a v kat. F2 Magnus Ivanoff.

Reklama

V rámci seriálu MSR rýchlostných člnov sa 1. a 2. kolo malo konať pôvodne v Komárne, ale kvôli nízkej hladine Váhu museli organizátori toto podujatie odvolať. Na piešťanskej Sĺňave sa ale podarilo odjazdiť 3. (sobota) aj 4. kolo (nedeľa) tohto seriálu. V kat. OSY-400 si prvenstvo z obidvoch kôl odniesla Barbara Bazinská z klubu Kormorán Komárno. U FV 500 sa podarilo opäť klubu Kormorán Komárno vybojovať prvenstvá z obidvoch dní vďaka Miroslavovi Bazinskému. V kat. GT 30 sa v 3. kole najvyššie postavil Oliver Šíra z klubu Inter Bratislava a v 4. kole Šimon Jung z SJ- Sport Malacky. V rámci kategórie F2 prvenstvo získal v obidvoch kolách Peter Žák a v F4 Vladimír Slaný, obaja pretekári z klubu Inter Bratislava.

Všetkým výhercom a zúčastneným zo srdca blahoželáme!

Martina Bábiková

Populárne články