Connect with us

Šport

Hokej: Mládežnícky klub Havranov chce postaviť dočasnú ľadovú plochu s nafukovacím prekrytím

Mládežnícky hokej v Piešťanoch prežíva ťažké obdobie. Zimný štadión je stále bez ľadu, nájomca podal výpoveď, Mesto ju nechce prijať a samo plánuje odstúpiť od zmluvy. Hoci od mestského zastupiteľstva, kde tento zámer vedenia samosprávy odsúhlasili poslanci uplynul už takmer mesiac, viditeľné kroky k realizáciu tohto zámeru sa zatiaľ neudiali.

Published

on

Reklama

Mládežnícky klub HK Havrani sa snaží o aktuálnej situácii pravidelne informovať rodičov detí v klubu. Tento týždeň zrealizovali ďalšie združenie. Hneď v úvode však museli konštatovať, že zo strany samosprávy nemajú najaktuálnejšie informácie, pretože predstavitelia mesta nereagovali na ich telefonáty a správy. Prísľub na komunikáciu bol, ale aktuálne dostali len odpoveď, že odpoveď dostanú.

Vedenie klubu sa na rýchle riešenie zo strany samosprávy nespolieha a pracuje na pláne B. Podarilo sa dohodnúť možnosť výstavby dočasnej ľadovej plochy o rozmeroch 18×36 m v areáli Tenspa v priestore futbalového ihriska, pričom by táto mala byť prekrytá nafukovacou halou. Plocha by mohla byť realitou už na konci októbra a vyriešila by aspoň čiastočne tréningy prípravky. Predpokladané náklady na energie pre prevádzku plochy sú približne 15-tisíc eur mesačne.

Reklama

Pre ročníky 5. až 9. hľadá vedenie klubu riešenie vytvorením hokejového združenia s Novým Mestom nad Váhom. Momentálne prebiehajú rokovania o počte ľadohodín, ktoré by sa takto Havranom podarilo zabezpečiť. Spojené tímy by hrali spoločne aj súťažné zápasy. Hráči dorastu a juniorky by mali byť pre nadchádzajúcu sezónu uvoľnení na hosťovanie do klubov v okolí Piešťan, pričom klub sa snaží aktívne podieľať na získaní týchto možností. Po roku, keď veria, že sa podarí vyriešiť situáciu s piešťanským zimným štadiónom, by chceli Havrani prihlásiť do súťaží opäť vlastné družstvá.

Rodičia sa na združení pýtali, že nezostane zo štadióna len „holodom“, keďže majú informácie, že nájomca Športový hokejový klub 37 Piešťany odnáša časť vybavenia objektu. Na to predstavitelia klubu reagovali odpoveďou, že toto je záležitosťou Mesta, ktoré si musí ustrážiť situáciu a stav svojho majetku.

Reklama

„Šesť týždňov tu nerobíme nič iné, ako sa snažíme udržať hokej. Možno by bolo jednoduchšie celé to pustiť a nechať tak, ale nám ide o deti. Ceníme si pomoc množstva ľudí v okolitých hokejových kluboch, firmy, ktorá je vlastníkom dočasnej ľadovej plochy, ale aj nájomcov areálu Tenspo. Je to až dojímavé, čo sú ľudia ochotní spraviť, aby nám pomohli. Nehovoríme, že to bude ideálny tréningový proces, ale máme predstavu troch tréningov pre každú kategóriu. Rodičov prosíme o solidaritu, ešte dva týždne, keď by sme mali definitívne vedieť, koľko bude možných tréningových jednotiek v Novom Meste nad Váhom a koľko bude hráčov,“ uzatvára Peter Bohuš, člen výkonného výboru HK Havrani.

Záznam z rodičovského združenia 23.8.2022 nájdete tu.

-red-

Populárne články