Connect with us

Šport

Veslovanie: Peter Strečanský s ďalším skvelým výsledkom. Na ME do 23 rokov získal bronz

Piešťanský veslár Peter Strečanský uspel aj na ďalšom vrcholnom podujatí tejto sezóny. Po bronze z majstrovstiev sveta juniorov, počas uplynulého víkendu zaknihoval ďalšie tretie miesto, tento raz však medzi výrazne staršími súpermi na Majstrovstvách Európy do 23 rokov.

Published

on

Reklama

Stále iba 17-ročný veslár mal v seniorskej kategórii do 23 rokov, kde bolo v ľahkom skife prihlásených 11 pretekárov, iba naberať skúsenosti. V belgickom Hazewinkelne však už v rozjazde ukázal svoje kvality a to, že má momentálne výbornú formu. V prvom preteku dovesloval druhý za gréckym reprezentantom. Priamo do finále postupoval iba víťaz, a tak si musel Piešťanec zabezpečiť miestenku medzi najlepšiu šesticu v opravnej jazde. Tú suverénne vyhral v čase 7:21,46, keď bol najlepší na každom medzičase. Druhý Portugalec stratil necelých 5 sekúnd a tiež postúpil do finále.

Medzi top šestkou mal Peter Strečanský za súperov veslárov, ktorí už majú na svojich kontách zaujímavé výsledky. Víťaz prvej rozjazdy Grék Petros Gkaidatzis je juniorským vicemajstrom sveta v dvojskife v roku 2018. Ír Ciaran Purdy pretekal tento rok na MS do 23 rokov v ľahkom dvojskife a získal striebornú medailu. Počítať sa muselo aj zo švajčiarskym reprezentantom Gianom Struzinom, ktorý na tohtoročných MS do 23 rokov vyvesloval v ľahkom skife striebro.

Reklama

Finálová jazda bola nesmierne dramatická do posledných metrov. Mladý Slovák si dokázal udržať tretiu priečku na každom medzičase od štartu do cieľa, i keď sa to okolo neho poriadne mlelo. Švajčiar Struzin bol ešte 500 m pred pomyselnou páskou na druhom mieste, avšak v závere nasadili strhujúce tempo Ír Purdy aj Portugalec Fidalgo. Purdy si skvelým finišom vyvesloval striebro, Peter Strečanský uhájil rovnako výborným záverom bronz. Portugalca finiš posunul na štvrté miesto a dovtedy výborne idúci Švajčiar sa prepadol na piatu pozíciu. Finálovú šesticu uzavrel Talian Ernesto Rabatti.

-red- Foto: FB Piestany Rowing / Veslovanie

Reklama

Populárne články