Connect with us

Šport

Na Sĺňave opäť súťažili mladí vodní motoristi

Počas prvého júlového víkendu usporiadal Klub vodného motorizmu a vodných športov na piešťanskej Sĺňave jedno kolo Majstrovstiev Slovenska a jedno kolo seriálu Slovenského pohára v kategórii Formula Future. Oboch podujatí sa zúčastnilo 14 pretekárov a sily si zmerali vo viazaní uzlov a následne v jazde na nafukovacom motorovom člne medzi bójami – v manévringu a slalome.

Published

on

Reklama

Zatiaľ čo mladší žiaci pretekali na člne s maximálnym výkonom 10 hp, starší žiaci súťažili na člne poháňanom závesným motorom s maximálnym výkonom 15 hp.

 

Reklama

V kategórii mladších žiakov zvíťazil v súťaži Majstrovstiev Slovenska domáci Nikolas Mikuliak pred Ellou Jung z Malaciek a Luciou Zovčákovou z Trenčína. Medzi staršími žiakmi bol najrýchlejší Šimon Jung z Malaciek pred Ninou Majerčíkovou z Piešťan a Norbertom Mašíkom z Medveďova.

Reklama

Hoci sa do súťaže o Slovenský pohár prihlásilo viac súťažiacich, víťazná listina bola takmer identická – medzi mladšími žiakmi dominoval Nikolas Mikuliak reprezentujúci domáci klub, pred Ellou Jung z Malaciek a Luciou Zovčákovou z Trenčína.

Medzi staršími žiakmi bol najrýchlejší Šimon Jung z Malaciek pred Ninou Majerčíkovou z Piešťan a Marekom Mašíkom z Medveďova.ň

Veľká vďaka za úspešné zorganizovanie podujatia patrí podporovateľom a členom Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany, ktorí usporiadali už tradičné podujatie a spropagovať tak tradičný piešťanský vodný motorizmus, ako aj mesto Piešťany .

KVMVŠ Piešťany

Populárne články