Connect with us

Šport

Vznášadlá: Jaroslav Baláž ml. majstrom Európy

Published

on

Reklama

Na poslednom kole z päťdielneho seriálu Majstrovstiev Európy 2019 vo vznášadlách, ktoré sa konalo počas prvého októbrového víkendu v Nemecku v meste Weisswasser sa opäť zúčastnili aj pretekári z Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany – Marián Monček a Jaroslav Baláž ml.

Marián Monček opäť štartoval v kategórii FN, v ktorej sa mu podarilo vďaka neustálej snahe a boju s technikou obsadiť druhé miesto. Zaujímavosťou je, že v celkovom hodnotení seriálu sa podarilo trom jazdcom dosiahnuť rovnaký počet bodov.

Reklama

Baláž štartoval v dvoch kateóriách FS a F50. V silnejšej kategórií FS bol opäť najväčším konkurentom Rakúšan Stelzhammer, s ktorým bojovali o prvé miesto preteku, ako aj v celkovom hodnotení seriálu. Aj napriek rakúšanovým dvom víťazným rozjazdám sa podarilo Balážovi vyhrať pretek a stal sa tak Majstrom Európy v kategórii FS z celkového počtu 20-tich zúčastnených v tejto kategórii v seriáli ME 2019.

V kategórií F50 bola situácia ešte napätejšia, keď pre vyrovnanosť bodov pred pretekom mali šancu na celkové víťazstvo prví štyria jazdci, ktorí boli presvedčení o víťazstvo tvrdo zabojovať. Aj napriek vážne pôsobiacej kolízii so švédskym jazdcom v jednej rozjazde a  vytlačeniu z dráhy tesne pred cieľom Francúzom Santoulanguem v ďalšej rozjazde sa podarilo Balážovi obsadiť druhé miesto v preteku a celkové tretie miesto v seriáli ME 2019, kde štartovalo v sezóne až 27 súťažiacich.

Reklama

Pre Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany bola sezóna 2019 opäť úspešná aj po organizátorskej stránke, keď pripravil dve národné podujatia vznášadiel a jedno domáce podujatie pre deti a mládeže Formula Future, kde sa prejavilo niekoľko nádejných talentov.


KVMVŠ Foto: Václav Todt

Populárne články