Connect with us

Šport

Formula Future po koronaprestávke opäť na vodách Sĺňavy

Published

on

Reklama

V polovici júla sa na piešťanskej Sĺňave uskutočnilo I. kolo seriálu slovenského pohára Formula Future. Tieto preteky usporiadal Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany (KVMVŠ) v priestore klubu.

Zúčastnilo sa ho celkovo 17 pretekárov v troch kategóriách, pričom najskôr si súťažiaci zmerali sily vo viazaní 4 typov vodáckych uzlov a potom v jazde na gumenom motorovom člne medzi bójami. Síce počasie zo začiatku dňa vyzeralo nepriaznivo, nakoniec sa umúdrilo a dovolilo pretekárom vrhnúť sa do samotného preteku.

Reklama

Najmladšia kategória, trieda Delfín, absolvovala jazdu na gumenom člne s maximálnym výkonom 10 h.p.. V tejto kategórií sa z víťazstva tešila Ema Zámečníková, druhé miesto obsadil Jarko Baláž a tretie Lívia Balážová. Všetci traja víťazi sú z klubu KVMVŠ Piešťany.

Mladší žiaci jazdili tiež na člne s maximálnym výkonom 10 h.p. V tejto kategórií sa na najvyšší stupeň víťazov postavil Šimon Jung z klubu SJ Sport Malacky. Druhé miesto obsadila Nina Majerčíková z klubu H2O Motorsport Piešťany a tretie Ella Jung z klubu SJ Sport Malacky.

Reklama

V rámci kategórie starších žiakov sa jazdilo na člne poháňanom závesným motorom s maximálnym výkonom 15 h.p. Tu sa na prvom mieste umiestnil opäť Šimon Jung zo SJ Sport Malacky, na druhom mieste Oliver Šíra z klubu AŠK Inter Bratislava a na treťom mieste Barbara Nicolett Bazinská z klubu Kormorán Komárno. Všetkým víťazom zo srdca blahoželáme.

Martina Bábiková

Populárne články