Connect with us

Šport

Slovakman: triatlon pre železných mužov v sobotu na Sĺňave

Published

on

Reklama

Už túto sobotu 6. augusta sa v okolí Sĺňavy uskutočnia Majstrovstvá SR v dlhom triatlone. Muži aj ženy v rôznych vekových kategóriách budú plávať vo Váhu, bicyklovať po Červeník a behať po nábreží Váhu až na Kúpeľný ostrov.

[singlepic id=17168 w=320 h=240 float=left]„Ide o jediný triatlon na ironmanských vzdialenostiach: 3,8 km plávenie, 180 km cyklistika, 42 km beh,“ informoval riaditeľ pretekov Vladimír Baron. V Piešťanoch sa koná už deviaty ročník, predošlých osem bolo v Nitre.

Reklama

Plávať sa bude vo Váhu pri autocampingu Lodenica, štyri okruhy na trati dlhej 950 metrov. „Po každom okruhu je prikázaný výbeh z vody a následný skok späť do Váhu,“ upresnil Vladimír Baron.

Cyklistická časť začína na parkovisku na Lodenici a trasa povedie smerom k Poliklinike. Potom cez Drahovce a Madunice do obce Červeník a späť. Okruh má necelých 30 km a súťažiaci ho musia prejsť šesťkrát. Túto trasu budú cyklisti absolvovať za plnej premávky. Organizátori prosia všetkých divákov, aby na príjazd na Lodenicu používali jednosmernú cestu smerom z centra, ktorá začína na križovatke Veternej a Vážskej ulice. Obmedzenia budú podľa riaditeľa pretekov platiť od 7.30 do 17.00 h. „Jednosmerka zostane jednosmerkou a Lodenica bude pre verejnosť do príjazdu posledného pretekára z cyklistiky neprejazdnou, maximálne však do 17:00 h. Osobne si myslím, že do 16.00 h budú všetci už na behu,“ povedal po dohovore s políciou Vladimír Baron.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=mZRLxjt9K1E[/youtube]

Bežecká trasa vedie z Lodenice po spodnom chodníku popri Váhu. Pri Kruhovke bežci prejdú na Krajinský most, na ňom odbočia na Kúpeľný ostrov a pokračovať budú po vale okolo kúpaliska Eva. Ďalej zbehnú do parku a otočia sa na golfovom ihrisku. Tento okruh musia absolvovať tiež šesťkrát. „Prosíme všetkých divákov, aby boli k pretekárom ohľaduplní a umožnili im voľný pohyb po bežeckej trati,“ uzavrel Vladimír Baron.

Medzi najväčších favoritov podľa neho patrí Čech Petr Vabrousek, ktorý absolvoval už 102 pretekov Ironman. Na štarte sú aj štyri ženy, medzi nimi je favoritkou Kristína Lapinová. Spolu je prihlásených až sto jednotlivcov.

Štart pretekov je naplánovaný na 7.00 h. Predpokladaný príchod víťaza je okolo 15:20 h. Limit na absolvovanie je do 23:00 h.

Autor: mp

REKLAMA

 

 

Populárne články