Connect with us

Šport

Pákové dreziny sú čoraz populárnejšie

Published

on

Reklama

Historicky najväčšiu účasť na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska v jazde na pákových drezinách zaznamenali organizátori v z občianskeho združenia Čango 17. septembra. Na štvrtý ročník sa prihlásilo pätnásť posádok.

[singlepic id=19733 w=320 h=240 float=left]Súťažilo sa v šprinte na trati 300 metrov, kde sa proti sebe postavili štvorčlenné družstvá. Na vytrvalostnej trati dlhej 8 km mala každá posádka šesť členov.

Reklama

„Prišlo veľa mladých. Väčšina z nich na drezine v živote nestála,“ povedal počas pretekov predseda OZ Čango Vladimír Vacula. Jeho slová potvrdil aj jeden zo súťažiacich a dodal, že v tomto netradičnom športe ide najmä o zábavu. Podobne ako minulý rok sa aj tentoraz najviac darilo tímu Water Team Domoss.

[singlepic id=19749 w=320 h=240 float=right]Trať medzi Vrbovým a Piešťanmi, na ktorej sa pretekalo, nemá stále jasnú budúcnosť. Vrbovský primátor si vie predstaviť, že sa raz do kúpeľného mesta dostane na pákovej drezine a plánovaná cyklotrasa povedie pri koľajniciach. Vladimír Vacula s úsmevom prezradil, že „isté veci sa ohľadom budúcnosti trate pohli,“ ale nechcel nič konkretizovať. Práve OZ Čango najviac bojuje za zachovanie železnice, ktorá spája dve blízke mestá už od roku 1906. Podľa nadšencov vlakovej dopravy by mohla byť lákadlom pre turistov.

Reklama

[nggallery id=1084]

Text a foto: mp

REKLAMA

Populárne články