Connect with us

Šport

Hokej: Adam Sýkora draftovaný do NHL. Dočkal sa v druhom kole

Slovensko zažilo úžasnú hokejovú noc, keď sa jednotkou tohtoročného draftu do NHL stal Juraj Slafkovský a po ňom prekvapivo dvojkou Šimon Nemec. Teraz sa oslavuje aj v Piešťanoch. Adam Sýkora je štvrtým draftovaným Slovákom, keď sa dočkal v druhom kole a zo 63. miesta si ho vybral New York Rangers. Ešte predtým si z 26 miesta vybral Montreal Canadiens ďalšieho Slováka Filipa Mešára.

Published

on

Reklama

Adam Sýkora pôsobil počas uplynulej sezóny v Nitre. Odohral 46 zápasov, v ktorých zaznamenal 17 bodov (10+7). Nitra napokon postúpila do finále Extraligy. Adam si v skončenej sezóne stihol zahrať tiež na majstrovstvách sveta do 20 rokov a taktiež na svetovom šampionáte I. A divízie do osemnásť rokov doma v Piešťanoch.

Reklama

Na základe svojich výkonov dostal šancu cestovať aj na majstrovstvá sveta seniorov v Helsinkách. Prvé dva zápasy sledoval z hľadiska, avšak v dueli s Kanadou ho tréner Ramsay povolal na ľad. Po premiére proti Kanade strelil na majstrovstvách sveta dva góly, najskôr do siete Talianska a potom vo štvrťfinále skóroval proti Fínsku. Adam je druhým najmladším strelcom gólu v histórii Slovenska, keď pri svojom reprezentačnom debute medzi seniormi v prípravnom zápase strelil gól vo veku 17 rokov a 243 dní.

V drafte mu veril aj tréner Craig Ramsay, ktorý po draftovaní Slafkovského, Nemca a Mešára okomentoval situáciu s tým, že teraz očakáva voľbu  Adama Sýkoru.

-red- Foto: https://twitter.com/NYRangers

Populárne články