Connect with us

Šport

Basketbal: Piešťanské Čajky nasadené priamo v základnej skupine Eurocupu

Piešťanské Čajky sú ako úradujúce majsterky Slovenska nasadené priamo do základnej skupiny Európskeho pohára FIBA (Eurocup Women)! Čajky sa tak vyhnú kvalifikačným zápasom a v skupinovej fáze sa predstavia tretí krát v klubovej histórii.

Published

on

Reklama

Vo štvrtok boli zo strany Medzinárodnej basketbalovej federácie FIBA potvrdené kluby, ktoré budú súťažiť v ročníku 2022-2023 EuroCupu Women, ako aj tímy, ktoré budú musieť bojovať v kvalifikáciách, aby si vybojovali postup do skupinovej fázy.

Reklama

52 klubov z celej Európy sa zaregistrovalo na účasť v súťaži tejto sezóny, pričom ďalších šesť klubov vypadávajúcich z kvalifikácie Euroligy sa priamo zapojí do skupinovej fázy Eurocupu, čo činí celkový počet 58 tímov participujúcich tímov.

V súlade s príslušnými predpismi sa základná časť EuroCupu žien bude hrať v dvoch konferenciách s klubmi rozdelenými na základe kritérií geografickej blízkosti a predstaví sa v nej maximálne 48 zúčastnených tímov rozdelených do 12 skupín po štyroch tímoch.

Reklama

Každá z dvoch konferencií zahŕňa 19 klubov, ktoré získali priamy vstup do skupinovej fázy na základe klubového rebríčka ich národných federácií. Zvyšných 10 miest (päť v každej konferencii) bude udelených víťazom príslušných kvalifikačných zápasov, ktoré sa budú hrať na dva zápasy vo formáte doma – vonku.

Okrem Čajok sa zo slovenských tímov do Eurocupu prihlásila Slávia Banská Bystrica. MBK Ružomberok bude v tejto súťaži v nadchádzajúcej sezóne chýbať.

Žreb v nemeckom Mníchove sa uskutoční 15. júla.

TS Piešťanské Čajky

Populárne články