Connect with us

Kultúra

Umelci dali Grapu srdce, zvláštnu bránu i Nórsky Gepark

Published

on

Reklama

Festival Grape 2015 nepatril len kapelám a koncertom, k videniu boli aj rôzne umelecké diela a performance. Srbská umelkyňa Milica Popič vytvorila netradičnú vstupnú bránu z mobilných záchodov a pre všetkých uchádzačov bolo prekvapením aj veľké srdce, viditeľné len pri pohľade zhora. Lukáš Matejka a Štefan Oliš zase na festival priniesli Nórsky Gepark.

IMG_3531.JPG_resizeIMG_3520.JPG_resizeIMG_0858_resize„Ďakujem veľmi pekne festivalu Grape za vynikajúcu spoluprácu. Všetky umelecké inštalácie sa úžasne hladko podarili, špeciálne hlavná brána. Dúfam, že sa vám páčili a teším sa na ďalší rok,“ napísala Milica Popič na stránke festivalu.

Reklama

IMG_2495_resizeĽudí pobavilo aj cvičenie Nórskeho geparku, ktoré na festival priniesla dvojica mladých multimediálnych umelcov Lukáš Matejka a Štefan Oliš. Na Slovensku sa objavilo len po druhý krát po svojej absolútnej premiére v Trebišove. Je to minimalistické cvičenie, ktoré sa vykonáva v sprievode alternatívnej hudby. Človek sa postaví na drevené polienko, vyrovnáva balans a popri tom môže robiť rôzne cviky ako drepy a rozpaženia, prípadne sa pohybovať dopredu alebo dozadu čím posilňuje svoje koncentrovanie.

IMG_2528_resizeIMG_2508_resizeIMG_2520_resize„Cvičenie je osobný mysticizmus pochádzajúci z Nórska. Pozostáva z klasických drevených polien, ktoré sa umiestnia voľne do priestoru, väčšinou v parku. Človek sa postaví na poleno a vyrovnáva balans. Dôležitou súčasťou cvičenia je hudba, ktorá dopomáha k uvoľneniu. Reakcie máme dobré, ľudí to zaujíma a vymýšľajú nové cviky. Nejaké základné cviky už samozrejme sú a zaujímavosťou je, že sa na okrúhlom polienku dá chodiť,“ povedal nám k cvičeniu Lukáš Matejka.

Reklama

IMG_2498_resize

IMG_2531_resize

-lt-/foto: lt, Milica Popič, festival Grape

Populárne články