Connect with us

Kultúra

Na Čachtickom hrade vystavia sochy umelcov z okolia

Published

on

Reklama

Výstava Sochy na hrade začína v areáli Čachtického hradu v sobotu 22. augusta od 14,00 h. Svoje diela tu predstavia piati umelci, žijúci a pôsobiaci v okolí obce. Výstava v plenéri potrvá až do októbra.

Ako vysvetľuje kurátorka výstavy Mária Priatková, škála autorov je pomerne pestrá, od mladých začínajúcich umelcov po desaťročia tvoriacich majstrov, od samoukov po akademických sochárov. „Rovnako ako autori sú rozličné aj ich diela. Okrem rozmerovej rôznorodosti, od menších reliéfov po štvormetrovú sochu,umelci a ich vystavované práce tiež predvedú materiálovú, technickú či koncepčnú pestrosť.“

Reklama

Vystavujúcim umelcami budú rezbár Marián Detko z Krakovian, Ján Hubinský, ktorý svoje keramické plastiky tvorí v Kočovciach, ďalej pedagóg Štefan Oliš z Trenčína – venuje sa najmä videoartu, ale aj tvorbe objektov, akademický sochár Milan Struhárik z Nového Mesta nad Váhom a trebatický výtvarník Martin Ševčovič, známy aj ako organizátor Young art show v Piešťanoch.

Podľa kurátorky si návštevníci po prvýkrát Čachtického hradu budú môcť okrem hradných priestorov pozrieť i výstavu, zameranú na sochársku tvorbu. „Výstava je pre návštevníkov hradu jedinečnou príležitosťou zoznámiť sa so súčasným umením a porozumieť mu,“ uvádza M. Priatková. Sochy budú v hradných ruinách nainštalované až do 17. októbra.

Reklama

-inf-

Populárne články