Connect with us

Kultúra

Pouličné umenie naplnilo Piešťany príjemnou atmosférou

Published

on

Reklama

Prvá augustová sobota patrila v Piešťanoch po štvrtý raz pouličnému umeniu. Hudobníkov, ale aj výtvarníkov ste mohli stretnúť na rôznych miestach v centre mesta. Naplnili ho pohodou a príjemnou atmosférou. 

Návštevníci Piešťan i domáci si užili koncerty v klube ŽiWell v Kursalone, na Námestí slobody pred kaviarňou Espresso pod Lipou, pred hudobným klubom LAJFKY v Edene na pešej zóne a graffiti zóna sa nachádzala v starom amfiteátri. Výtvarníci sa prezentovali taktiež v Mestskom parku a hudobníci na pešej zóne. 

Reklama

Okrem oficiálneho programu, kde sa predstavili takmer dve desiatky hudobníkov a kapiel, prišli organizátori tento rok s novinkou Zahraj si. Centrum Piešťan sa tak satalo počas festivalu aj voľnou zónou pre prechádzajúcich buskerov. Vystúpiť mohol každý, pretože hlavnou ideou festivalu je ponúknuť priestor všetkým, bez výberových kritérií.

Amfiteáter v Mestskom parku sa premenil na voľnú street art a graffiti art zónu. Organizátori  jeho priestory pred podujatím nechali vyčistiť vďaka spolupráci s partnerom. Graffiti umelci následne jeho steny od piatku do nedele využili na svoju tvorbu. Okrem toho boli v týchto priestoroch vystavené fotografie, ako amfiteáter kedysi vyzeral.

Reklama

„Ďakujeme všetkým účinkujúcim, v programe aj mimo programu, partnerom a sponzorom za možnosť priniesť trochu netradičnej zábavy a pozitívnej energie do tohto krásneho mesta, #PiestanyStreetARTFestival 2019,“ poďakoval na záver všetkým, ktorí podali pomocnú ruku Branislav Galo z urbantone.sk.

Partneri podujatia:

Klub ŽiWell, Piešťanský pivovar ŽiWELL, Mesto Piešťany, Rezort Piešťany, LAJFKY v Edene, Espresso pod Lipou, Pražiareň kávy Classic coffee, Fobos media, Shramot, Štúdio Tuhar- Filmová a hudobná produkcia, Blazy Records, zpiešťan.sk, Piešťanský týždeň, PNky.sk Nový Populár…

-red- Foto: urbantone.sk

Populárne články