Connect with us

Aktuality

Topfest si obliekol zablatený kabát

Published

on

Reklama

Blato a kapela Kabát. To sú dva najvýraznejšie symboly tohtoročného Topfestu. Zatiaľčo následky nepriaznivého počasia úradovali v areáli pri Zelenej vode počas oboch dní (1. a 2. júla), neodmysliteľní českí rockeri festival veľkolepo ukončili. Na ich vystúpení boli snáď všetci návštevníci.

[singlepic id=15913 w=320 h=240 float=right]Vytrvalý dážď v piatok spôsobil niekoľko organizačných zmien. Miesto, kde malo byť stanové mestečko, sa nedalo kvôli množstvu bahna využiť. Náhradným riešením sa stal areál okolo Zelenej vody. Premávku na výpadovke na diaľnicu preto neustále riadilo niekoľko policajtov. Slama zase zachraňovala plochu, kde sa festival odohrával, aby sa nepremenila na močiar. Hudobný program to však nepoznačilo. Vystúpili všetky plánované kapely vrátane headlinerov večera The Saxons.

Reklama

[singlepic id=15959 w=320 h=240 float=right]V sobotu sa počasia umúdrilo. Spŕchlo, ale neskôr zahrialo návštevníkov aj príjemné podvečerné slnko. Na tých, ktorí vydržali nepohodlie, čakali hlavné hviezdy večera SUM 41 a Kabát. Niektorým blato vôbec nevadilo. Naopak, prišlo vhod pri bláznivej, ale veľmi fotogenickej zábave. Za svoje „divadelné“ výkony zožali od vysmiatych divákov niekoľko aplauzov.

Podujatie sa skončilo tradičným ohňostrojom, pred ktorým Kabát predviedol svoju výpravnú ohňovú show.

Reklama

[nggallery id=886]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články