Connect with us

Aktuality

Punkáčom počasie neprialo, ale zabávali sa

Published

on

Reklama

Ani vytrvalý celodenný dážď nepokazil zábavu stovkám ľudí, ktorí dnes prišli do autocampingu Lodenica. Popoludní sa začal jediný punk-rockový benefičný festival na Slovensku Punkáči deťom.

[singlepic id=16730 w=320 h=240 float=right]Vlani organizátori vyzbierali vyše 1500 eur. Tieto peniaze pomohli konkrétnym deťom, napríklad s preplatením hipoterapie, rehabilitačných pobytov a nákupom špeciálnych pomôcok. Tento rok vystúpi bez nároku na honorár 60 kapiel. Festival predĺžili takmer o jeden celý deň. Prvá kapela zahrala už dnes o 17.00 h, posledná skončí v nedeľu takmer nadránom.

Reklama

Farebnými účesmi vyzdobeným punkáčom, ktorí dnes zo stanice prúdili na Lodenicu, dážď vôbec neprekážal. „My sa vieme tešiť, aj keď prší,“ povedal nám jeden z nich. Jeho číru to vraj vôbec neprekáža: „Tužidla mám dosť!“

[singlepic id=16726 w=320 h=240 float=left]Na bráne všetkých svedomito kontrolovali ochrankári, ale k žiadnym konfliktom nedošlo. Hľadali najmä nebezpečné predmety. Alkohol sa musel so sklenených fliaš a plechoviek prelievať do plastov. Usporiadateľ, ktorý zásoboval stánkarov pivom, nám potvrdil, že obľúbeného nápoja je na celý festival dosť.

Reklama

Pri stánku s punkovými doplnkami a oblečením chcel jeden z návštevníkov vedieť cenu trička, ale 8 eur sa mu zdalo priveľa. „Na to nemám, môj rozpočet na celý festival je 10 eur a pri mojej spotrebe…,“ aj tak však sľúbil, že sa ešte zastaví. Iný sa priznal, že vôbec nepije, pretože má so sebou drahý foťák a nechcel by oň prísť: „Musíš dávať bacha, niekto do teba trgne a máš to rozbité.“

[singlepic id=16732 w=320 h=240 float=right]Už pri popoludňajších koncertoch sa pod hlavným pódiom zdalo, že ide o život. Najmä chalani tancovali drsné pogo, nevadil im rozmočený trávnik ani jemný dážď. Na ostatné dni však meteorológovia predpovedajú iba veľkú oblačnosť. Prehánky a občasný dážď budú postupne ustávať.

[nggallery id=940]

Autor: Martin Palkovič

Populárne články