Connect with us

Kultúra

FestDobréBohunice prinesie aj poctu Zuzane Navarovej

Published

on

Reklama

Už o týždeň, v piatok 29. júla odštartuje v Jaslovských Bohuniciach festival FestDobréBohunice. Program atraktívny nielen pre milovníkov country hudby sa skončí až v nedeľu 31. júla vystúpením skupiny Fleret.

Jedinou negatívnou zmenou je zrušenie koncertu Františka Nedvěda. Na FestDobréBohunice sa však určite nájde niekoľko silných mien, ktoré ho dokážu nahradiť. V piatok by to mohli byť Kamelot a Čechomor, v sobotu Wabi Daněk, Allan Mikušek, Neřež alebo Neznámi.

Reklama

[singlepic id=16738 w=320 h=240 float=right]Práve Neřež sa predstaví so špeciálnym repertoárom, čerpajúcim z piesní, ktoré jeho členovia hrali ešte so Zuzanoou Navarovou v skupine Nerez. Táto formácia na čele s predčasne zosnulou speváčkou je niekoľkonásobným víťazom Porty. S jadrom pôvodného Nerezu (Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský) sa predstaví mladá speváčka populárnej kapely Toxique Klára Vytisková.

Tvorba výnimočnej speváčky a sólistky Zuzany Navarovej bola oceňovaná kritikmi aj poslucháčmi. Mnohé rádiá ju však považovali za interpretku menšinových žánrov a tak najväčší úspech získala až krátko pred svojou smrťou v roku 2004 so skladbou Marie.

Reklama

Pre mladú speváčku kapely Toxique Kláru Vytiskovú bola Navarová vždy veľkým vzorom. Na hudbe Nerezu vyrastala, pretože jej otec Vladimír Vytiska bol jeho dlhoročným členom. Pozrite si oficiálny videoklip k sérii spomienkových koncertov:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9NnMoxAkkdM[/youtube]

Text: mp Foto: Martin Viazanko festdobrebohunice.sk a wikipedia.org

Populárne články