Connect with us

Aktuality

Piešťany plné podujatí, „asi tu pes naozaj neskapína“

Published

on

Reklama

Festivaly, koncerty, výstavy, športové a iné spoločenské podujatia, to sú lákadlá Piešťan v roku 2012. V piatok 16. marca o nich na tlačovej konferencii v Kursalone informovali predstavitelia Mesta Piešťany, organizátori z radov mestských, krajských i štátnych  inštitúcií, ale aj zástupcovia občianskych združení a podnikateľov. Po viac ako hodine vymenovávania a ďakovania za výbornú spoluprácu odkázala Drahomíra Moretová, vedúca kancelárie primátora Mesta Piešťany, čitateľom portálu PNky.sk, že “v Piešťanoch asi naozaj pes neskapína.“

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=OVoXGaD8sn4[/youtube]
Podujatí je v Piešťanoch tento rok naplánovaných neúrekom. Mestský úrad zatiaľ nedisponuje presným definitívnym číslom o ich počte, navyše podľa Marty Mrázikovej vedúcej referátu kultúry, každý týždeň pribúdajú ďalšie. Konať sa bude každoročná klasika, ale pribudli tiež horúce novinky v podobe presťahovania sa Topfestu (29.-30.6.) z [singlepic id=26802 w=320 h=240 float=right]Nového Mesta nad Váhom na piešťanské letisko a Topfestu plus (13. 7.), kde sa na Slovensku po prvý raz predstaví kapela Guns N’ Roses.
V piatok 16. marca štartuje ďalší ročník projektu Jazzové Piešťany, prvým koncertom v tomto roku je vystúpenie formácie Bernhard Wiesinger Quartet. Počas letnej časti v rámci festivalu Doda Šošoku (1.6. – 10.6.) bude v Piešťanoch vystupovať aj americká speváčka Jane Monheit so svojim kvintetom, či Grégoire Maret s jeho kvartetom. Podľa Viktora Nižňanského z International Jazz Piešťany, chcú tento rok priniesť nielen koncerty pre džezových „fajnšmekrov“, ale i pre širšiu poslucháčsku základňu.
Zo športových podujatí sa môžu už v apríli (11.-17.4.) tešiť diváci na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji I. divízie hráčov do 18 rokov. Ďalej napríklad od 18. do 20. mája na [singlepic id=26804 w=320 h=240 float=left]Kúpeľnom ostrove uskutoční štvrtý ročník festivalu Tradičných ľudových umeleckých remesiel, kde by malo byť tento rok možné vidieť viac ako 50 rozličných druhov remesiel. Koncom mája sa bude v Piešťanoch konať siedmy ročník festivalu Zázračný oriešok – kniha v rozhlase – rozhlas v knihe. V piatok 1. júna začne leto v Piešťanoch tradičným Otvorením letnej kúpeľnej sezóny, kde organizátori z MsKS stavili na každoročne opakujúci sa zaužívaný koncept. Predpoludním posviacka prameňov, sprievod mestom a popoludní kultúrny program pre deti i dospelých, ktorý vyvrcholí koncertom IMT Smile.
Stretnutie veteránov Concours D´ Elegance – Piešťanské zlaté stuhy je naplánované na 7.-9. júna a k videniu by na nich mali byť aj zaujímavé kúsky z produkcie automobilky Ferrari. 57. ročník Piešťanského festivalu, ktorý sa zameriava predovšetkým na klasickú hudbu štartuje 14. júna. Počas letných prázdnin sa uskutoční 30. ročník výstavy Socha piešťanských parkov. Od 19-teho júla si v areáli kempingu Lodenica dajú zraz vyznávači punku v rámci festivalu Punkáči deťom. Koncom júla bude storočnicu oslavovať piešťanský futbal. Na letisku sa uskutoční taktiež festival Bee Free, či multimediálny Grape. Po roku sa 4. augusta do Piešťan vrátia aj triatlonisti, ktorí tu budú mať majstrovstvá Čiech a Slovenska.
Informácie o všetkých naplánovaných podujatiach už čoskoro nájdete v našej databáze www.pnky.sk/podujatia.

Reklama

[nggallery id=1500]
Text a foto: T. Hudcovič

Reklama

Populárne články