Connect with us

Kultúra

Piešťanci sa Ayou zayať nenechali

Published

on

Reklama

V piatok 16. marca odštartovala skupina Aya oslavu svojich dvadsiatych narodenín koncertom v Piešťanoch, ktorý bol prvým v rámci minišnúry pokračujúcej v Trenčíne a Bratislave. Jej názov je 20 rokov v zayatí, Piešťancov sa však ani pomocou hostí Zuzany Smatanovej a Tomáš Bezdedu zayať nepodarilo.
[singlepic id=26846 w=320 h=240 float=left]Klub na Lodenici bol takmer prázdny, čo kapele v úvode príliš radosti neurobilo, avšak potom pre svojich verných odohrali príjemný koncert. Spevák Boris Lettrich poďakoval všetkým, ktorí prišli a skonštatoval, že žiaľ dnes všetci sedia na Facebooku a je problém dostať ľudí na koncerty. Podľa Dušana Drobného z agentúry Duna, ktorá koncert usporiadala a podporila aj vydanie výberového CD, sa stane aj väčším kapelám, že takmer nikto nepríde. Práv pre fenomén sociálnych sietí na internete a pre televíziu, postavila agentúra promo tohtoročného festivalu Topfest na vizuáli televízora rozbitého gitarou, s výzvou, aby ľudia prišli za [singlepic id=26809 w=320 h=240 float=right]skutočnými zážitkami.
Výberové CD kapela nahrávala vlani na jeseň a k jeho realizácii si pozvali množstvo osobností slovenskej hudby, s ktorými spolupracovali. Piesne pre Ayu tak naspievali Zuzana Smatanová, Miko Hladký, Kuly, Peter Cmorik, Tomáš Bezdeda, Janko Kuric, Mirka Partlová, Jaro Gažo a Michaella Papp.  Zuzana Smatanová a Tomáš Bezdeda predviedli hŕstke divákov v Piešťanoch svoje umenie na živo, Kuliho napodobňoval Boriss Lettrich.
Jednou z aktivít kapely v súčasnosti sú aj protidrogové výchovné koncerty, ktorými sa snažia osloviť mladých ľudí a pomôcť im na ich životnej ceste.
Nech sa páči vychutnajte si zopár piesní z piešťanského koncertu.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=4rbzAJULBu0[/youtube]

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=2gpm7ml_BLc[/youtube]

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=BxMNN_LEBa4[/youtube]

Reklama

[nggallery id=1501]
Text a foto: T. Hudcovič

Populárne články