Connect with us

Aktuality

Rytmus a Tina zaspievajú pre školy v Afrike

Published

on

Reklama

Hviezdy RnB & Hip Hopu podporujú školy v Afrike. Charitatívna hudobno-tanešná show s podtitulom Vďaka vzdelaniu meníme životy sa uskutoční v Dome umenia 19. apríla o 19.00 h. Účinkujú: Rytmus, Tina , Tomi Popovič, Vierka Ayisi s tanečnou skupinou. Program moderuje Michal Sabo z rádia Europa 2.

[singlepic id=26593 w=320 h=240 float=left]Profily účinkujúcich:

Reklama

Rytmus pôsobí na scéne od roku 1992. Už vo veľmi mladom veku sa stáva breakerom pod taktovkou takých tanečníkov ako Fredy Ayisi alebo Karol Zajac, X Bojz.

V roku 2003 vydáva maxsingel Dáva mi/Dobré veci/Moja rola, ktorý ho vynáša do širšieho povedomia verejnosti. Najmä videoklip k skladbe Dáva mi mal obrovský úspech a bol odvysielaný aj v hitparádach Poľsku či Nemecku. V júni 2003 sa Rytmus umiestňuje na druhom mieste v uznávanej Beatboxovej súťaži Austrian Beatbox Battle Championchip. Posledný album Rytmus Fenomen získal multiplatinovú platňu.

Reklama

Tinina kariéra začala v roku 2004, kedy sa na trhu objavil album s názvom Tina. O dva roky neskôr vychádza úspešnejší album Chillin a Získava šesť nominácií na ocenenie Aurel, z ktorých premenila rovno štyri. V jej životopise sú aj zvučné mená, ktoré mala možnosť predskakovať – The Black Eyed Peas, Simply Red, De La Soul.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Vn_PFZ36PDk[/youtube]

Tomi Popovič je spevák, skladateľ a producent. Od 18 rokov žil v USA, kde dosiahol niekoľko úspechov. Jeho úspech v Európe začína najmä skladba Baby Get Down, s ktorou Tomi bodoval ma prvom mieste v Maďarsku ako najhranejšie video. Jeho skladba You Can Tell Me sa stala najsťahovanejším zvonením v Japonsku a v tamojších hitparádach dokonca valcovala aj najznámejšie ikony. Je autorom hitu Príbeh (Tina a Rytmus).

Podujatie organizuje agentúra Produkčná 71 v spolupráci s celosvetovou nadáciou UNICEF. Jedno euro z každej predanej pätnásť eurovej  vstupenky pôjde na podporu projektu Školy pre Afriku.

-inf-

Populárne články