Connect with us

Kultúra

Najhoršie filmy na Cinematiku – s Erikou Eleniak a Angelinou Jolie

Published

on

Reklama

Nie je výnimkou, že sa na filmových festivaloch objavujú zlé filmy. Medzinárodný filmový festival Cinematik je však výnimočný v tom, že pre tieto filmy vytvára samostatnú sekciu s názvom Filmové peklo. Šiesty ročník Cinematiku sa uskutoční v dňoch 9. – 15. septembra v Piešťanoch.

Ako sa dá vyčítať z názvu, Dracula 3000 je voľná adaptácia slávneho románu, odohrávajúca sa v roku 3000. Nekonečný vesmír a kulisy vesmírnej lode príbeh posúvajú do úplne nových dimenzií. Väčšina motívov predlohy je maximálne potlačená a do popredia sa dostáva elementárny boj o život v súboji s monštrami, ktoré prakticky nemožno zabiť. Hlavná otázka filmu znie, či hviezda seriálu Baywatch Erika Eleniak zomrie skôr ako rapper Coolio.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=JptNOmwR6JY[/youtube]

Boj na život a na smrť je taktiež témou filmu Krysy. Tentoraz budú proti sebe stáť pokusné hlodavce, naočkované nebezpečnou látkou a skupina študentov, ktorá v laboratóriách oslavuje koniec školského roka (?). Film je vybudovaný na tradičnej schéme something went wrong, ktorá je navyše znásobená, čo umožňuje lepšie sa zamerať na hlavnú myšlienku: aká je cena za vedecký pokrok?

Reklama

Film Kyborg 2 – Sklenený tieň zas prichádza s variáciou tematiky lásky medzi párom, pochádzajúcim z rôznych (priam znepriatelených) skupín. V tomto prípade je to krásny kyborg Cash (18 ročná Angelina Jolie) a jej učiteľ bojových umení – človek. Neostáva však iba pri romanci, ďalšou dejovou líniou je zachraňovanie ľudstva pred zotročením.

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=ER11r7Fk7tA[/youtube]

Fenomén týchto a im podobných filmov sa pokúsi vysvetliť Peter Konečný v prednáške s názvom Odvrátená strana sci-fi. Bude v nej uvažovať nad tým, čo vedie ľudí k tomu, aby svoj čas a energiu venovali nakrúcaniu filmov, ktoré sú bizarné neraz už svojimi názvami.

Text a foto: TS Cinematik

Populárne články