Connect with us

Kultúra

Na Lodenici aj mestečko plné atrakcií

Published

on

Reklama

Festival LODENICA začína už vo štvrtok 25. augusta country bálom. V piatok a v sobotu je na programe 15 koncertov na hlavnej scéne a 11 na malom pódiu. Lodenica však prináša aj bohatý sprievodný program, keď počas festivalu vznikne v areáli kráľovské mestečko Lodenica, ktoré patrí ku kráľovstvu Sĺňava.

[singlepic id=18547 w=520 h=520 float=left]“Lodenica sa za roky svojej existencie stala synonymom výbornej celorodinnej zábavy a túto tradíciu by sme radi dodržali, takže pripravené budú rôzne detské atrakcie, nafukovadlá, chýbať nebude maľovanie na tvár, zapletanie vrkočov, kreslenie a tvorivé súťaže. Mimochodom deti do 130cm majú vstup zdarma v sprievode rodičov alebo zákonných zástupcov… Kráľovské mestečko Lodenica ponúkne tvorivé dielne a remeslá v podaní umelcov z okolia Piešťan, dobovú kuchyňu v dobovom hostinci, čajovňu, ale chýbať nebude ani zdravá výživa. Turisti, vodáci a skauti budú prednášať o prírode v okolí Slňavy, dozviete sa niečo viac o histórii okolia Piešťan, alebo sa môžete zapojiť do besied so zaujímavými cestovateľmi pri premietaní filmov,“ informuje spoluorganizátor festivalu Matej Hrubý.

Reklama

Krajinu darčekov prináša do mestečka partner podujatia. Priamo na mieste si budte môcť nechať vyrobiť atraktívny darček, ktorý bude jedinečnou spomienkou na tohtoročnú Lodenicu. Taktiež sa budete môcť nechať odfotiť a vytlačiť si fotografie zdarma. Atrakciou bude tiež možnosť zajazdiť si na dračej lodi, alebo vyskúšať „veslovanie poddaných“ na veslárskom trenažéri, či chôdzu po vodnej hladine. Počas festivalu sa uskutoční aj vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu fotografiu Sĺňavy, ktorá sa koná na našom portáli.

V rámci menšej scény, nazvanej Lodenička sú pripravené westernové scénky Farmy Humanita, škola country tancov, a tiež jazda na koni. Tradičnými sú aj festivalové turnaje vo vodnom futbale a plážovom volejbale.

Reklama

„Všetci, ktorí plánujú prísť na Lodenicu bicyklom, budú mať možnosť odložiť si zdarma svoje bicykle hneď pri vstupe do areálu v stráženom priestore,“ hovorí Michal Fiala, iniciátor myšlienky piešťanských poznávacích značiek (PPZ). Podmienkou je zakúpenie alebo zapožičianie PPZ-tky. Sumou 5€ podporíte cyklotrasu okolo Sĺňavy a budete vlastniť originálnu PPZ.

V čase od 9:00 do 20:00hod. bude premávať na trase Vlaková stanica – Lodenica každú hodinu kyvadlová doprava za symbolické cestovné.

Autor: ts/ht

Populárne články